Вегетаріанські
Випічка
Десерти
Гата — одне з найбільш відомих кондитерських виробів східної кухні. Цим рецептом ми зобов'язані вірменів і азербайджанців, у яких подібна випічка називається кята.
Пам'ятаєте фільм «Кавказька полонянка»? Під пісню «Якщо б я був султан» головна героїня Ніна їла не що інше, як гату. Традиційна форма цієї солодкої випічки — коржик. У деяких випадках гату згортають рулетом і нарізають невеликими шматочками, нагадують печиво. Начинка для гати готується зазвичай з борошна, цукру і масла і називається хориз.
В залежності від регіону гату готують по-різному. «Зі Смаком» хоче з вами поділитися перевіреним рецептом приготування цієї смачної східній солодощі.
Інгредієнти
Пшеничне борошно
1 кг Приготування
1Возьмите 250 г масла, наріжте і перетріть з 750 р борошна, додайте ванільний цукор.2Соду розмішайте в сметані, додайте в борошно.3Добавьте 1 яйце, замісіть тісто, загорніть в харчову плівку і відправте на годину в холодильник.4 начинки просійте 250 г борошна, додайте цукор, влийте 100 г розтопленого масла. Маса повинна вийти розсипчастою.5Достаньте тісто, розділіть на 2 частини. Тонко розкачайте його і рівномірно посипте начинкою.6Сверните рулети і наріжте їх невеликими шматочками.7Разогрейте духовку до 180 градусів. Деко застеліть пергаментним папером, викладіть гату. Змастіть верх випічки жовтком, змішаним з молоком.8Выпекайте близько 30 хвилин до золотистого кольору. За бажанням в начинку можна додати корицю, горіхи і посипати випічку кунжутом. Порадуйте своїх близьких неповторним стравою східної кухні та поділіться рецептом
гати з друзями!