Аромат айви нікого не залишаємо байдужим, чого не скажеш про смак айви, він злегка терпкий і несолодкий, але шанувальників цього плоду з кожним роком більше. А весь секрет айви в її пъянящем ароматі, яку вона надає стравам. Якщо ви хочете надати своєму десерту незвичність - зробіть просочення бісквіта або коржа з айвового варення.
Якщо ви вперше стикаєтеся з цим фруктом - дізнайтесь, як правильно вибрати стиглу айву.
Айву протерти чистою ганчіркою від гармата, який присутній на шкірці айви, помити під водою. Розрізати на 4 частини, видалити серцевини. Скибочки порізати на шматочки завтовшки по 0,5 див.
Айву бланшувати в киплячій воді 10 хвилин. Далі шматочки різко помістити в крижану воду. Така процедура допоможе зберегти гарну форму в процесі приготування варення, шматочки будуть як мармеладкі.
З відвару, в якому бланшировалась айва, злити 1 склянку (250 мл), цей відвар нам знадобиться для сиропу, решта вилити, воно нам не знадобиться.
З відвару айви і цукру зварити сироп. У киплячий сироп покласти айву і варити ще 1 годину до м'якості і прозорості скибочок. За 10 хвилин до закінчення додати трохи подрібнених горіхів.
Варення вийде густе і необчно смачне.