Варення з айви - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти

19 листопада 2015 р. 178




Аромат айви нікого не залишаємо байдужим, чого не скажеш про смак айви, він злегка терпкий і несолодкий, але шанувальників цього плоду з кожним роком більше. А весь секрет айви в її пъянящем ароматі, яку вона надає стравам. Якщо ви хочете надати своєму десерту незвичність - зробіть просочення бісквіта або коржа з айвового варення.

Якщо ви вперше стикаєтеся з цим фруктом - дізнайтесь, як правильно вибрати стиглу айву.




Інгредієнти

  • Айва — 500 гр.
  • Цукор — 750 гр.
  • Волоські горіхи — за бажанням

  • Процес приготування

    Айву протерти чистою ганчіркою від гармата, який присутній на шкірці айви, помити під водою. Розрізати на 4 частини, видалити серцевини. Скибочки порізати на шматочки завтовшки по 0,5 див.




    Айву бланшувати в киплячій воді 10 хвилин. Далі шматочки різко помістити в крижану воду. Така процедура допоможе зберегти гарну форму в процесі приготування варення, шматочки будуть як мармеладкі.

    З відвару, в якому бланшировалась айва, злити 1 склянку (250 мл), цей відвар нам знадобиться для сиропу, решта вилити, воно нам не знадобиться.

    З відвару айви і цукру зварити сироп. У киплячий сироп покласти айву і варити ще 1 годину до м'якості і прозорості скибочок. За 10 хвилин до закінчення додати трохи подрібнених горіхів.




    Варення вийде густе і необчно смачне.



    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "смаколики" без кавичок