Баклажани з шинкою і пармезаном - готуємо з покроковими фото
Цікаві рецепти
Відео Закуски
Баклажани, приготовані за цим нескладним рецептом виходять дуже апетитними, смачними і соковитими. В Іспанії їх подають як гарячу закуску, але вони настільки ситні, що цілком можуть замінити собою основне блюдо обіду або вечері.
Запечені в духовці, вони чимось нагадують фаршировані баклажани. Але начинка і спосіб приготування тут цікавіше. Ви приємно здивуєте своїх рідних і близьких. І така чудова закуска вже точно не довго затримається на столі!
Інгредієнти
Баклажан
2 шт.
Приготування
1В блендері змішайте дрібно нарізану петрушку, панірувальні сухарі, часник, 20 мл рослинного масла, сіль і перець за смаком.
2У баклажанів відріжте кінчики з плодоніжками. Після цього розріжте овочі уздовж навпіл.
3С допомогою виделки зробіть в м'якоті надрізи, як це показано на відео. Заповніть їх по черзі скибочками шинки і сиру.
4Выложите баклажани на застелений пергаментом деко. Посипте їх попередньо приготовленої в блендері сумішшю, потім — тертим пармезаном. Зверху полийте залишилися рослинним маслом.
5Поместите деко з баклажанами в розігріту до 180 °C духовку. Запікайте протягом 30 хвилин.
Подавайте запечені баклажани в гарячому або теплому вигляді. Насолоджуйтеся ситним блюдом і радьте друзям його приготувати — діліться з ними нашим рецептом!