В стравах з гарбуза є особлива магія, вони асоціюються з теплом, прянощами, і теплим чаєм. Пропонуємо рецепт пирога з гарбуза, який простий в приготуванні і має всі необхідні складові для атмосфери тепла.
Для пирога будемо використовувати пісочне тісто. Раніше ми публікували універсальний рецепт пісочного тіста.
Отже, на форму діаметром 24 см знадобиться:
Гарбуз розрізати, звільнити від кісточок і шкірки, порізати на довільні шматки. Відварити філе гарбуза в соленій воді до м'якості, злити воду і перетерти в пюре.
Тісто дістати з холодильника. Акуратно розподілити його за формою і повернути ще на 15 хвилин у холодильник. Далі форму з тестом помістити в розігріту до 175 °C духовку і запікати 10 хвилин.
Поки корж запікається, готуємо начинку.
Збити вершки до густих піків, збивати 5 хвилин. Додати яйця, цедру і цукрову пудру. З'єднати начинку з гарбузовим пюре, додати сіль, імбир, корицю і гвоздику.
Помістити начинку на корж і випікати ще приблизно 30 хвилин. Пиріг остудити перед вживанням.