Гарбузовий пиріг з прянощами - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти

27 серпня 2015 р. 322




В стравах з гарбуза є особлива магія, вони асоціюються з теплом, прянощами, і теплим чаєм. Пропонуємо рецепт пирога з гарбуза, який простий в приготуванні і має всі необхідні складові для атмосфери тепла.

Для пирога будемо використовувати пісочне тісто. Раніше ми публікували універсальний рецепт пісочного тіста.

Отже, на форму діаметром 24 см знадобиться:


Інгредієнти

  • Пісочне тісто — 350 г
  • Гарбуз — 300 г
  • Вершки 26% — 100 мл
  • Яйця — 2 шт.
  • Лимонна цедра — 0,5 шт (0,5 ч. л.)
  • Цукрова пудра — 50 г
  • Сіль — на кінчику ножа
  • Подрібнений імбир — 0,5 ч. л.
  • Подрібнена кориця — 0,5 ч. л.
  • Подрібнена гвоздика — 1/4 ч. л.

  • Процес приготування

    Гарбуз розрізати, звільнити від кісточок і шкірки, порізати на довільні шматки. Відварити філе гарбуза в соленій воді до м'якості, злити воду і перетерти в пюре.




    Тісто дістати з холодильника. Акуратно розподілити його за формою і повернути ще на 15 хвилин у холодильник. Далі форму з тестом помістити в розігріту до 175 °C духовку і запікати 10 хвилин.

    Поки корж запікається, готуємо начинку.

    Збити вершки до густих піків, збивати 5 хвилин. Додати яйця, цедру і цукрову пудру. З'єднати начинку з гарбузовим пюре, додати сіль, імбир, корицю і гвоздику.

    Помістити начинку на корж і випікати ще приблизно 30 хвилин. Пиріг остудити перед вживанням.


    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "кулінарія" без кавичок