Салат з топінамбура і дайкона

Салати

00

«Зри в корінь!» - говорив Козьма Прутков. Це твердження більш ніж вірно, якщо мова йде про такі рослини як топінамбур (його ще називають земляною грушею) і дайкон (інша назва - японська редька). Саме в їх коренях зосереджені корисні речовини. У дайконе міститься значний запас вітаміну С, а топінамбур багатий залізом, калієм і магнієм. Ці овочі низькокалорійні, тому є хорошим засобом для схуднення.


Яке ж блюдо приготувати з цих коренеплодів, щоб принести найбільшу користь своєму здоров'ю і насолодитися смаком? Кращий варіант - салат з топінамбура і дайкона. Всі його складові ідеально поєднуються. Смак дайкона, більш м'який, ніж у його побратимів - редиски і редьки, підкреслює свіжу солодкість топінамбура. Цей легкий салат відмінно підійде на сніданок або як закуску.


Рецепт салата из топинамбура и дайкона — фото продуктов


Склад:



  • Топінамбур (300-350 р.)

  • Редька дайкон (300 р.)

  • Морква (150 р.)

  • Сушена морська капуста (10-15 р.)

  • Кукурудзяна олія (2-3 ст. л.) - можна також використовувати для салату з топінамбура і дайкона гірчичне масло.

  • Сік лимона (1 ст. л.) - за бажанням, не обов'язково.

  • Сіль (за смаком)


Приготування:


Фото этапа приготовления салата из топинамбура и дайкона
Топінамбур потримати в холодній воді хвилин на 10, щоб земля легше відставала і топінамбур був ще більш хрустким. Потім ретельно промити і почистити від шкірки. Бажано чистити не зіскрібаючи шкірку, а зрізуючи її (добре підійде ніж для чищення овочів). Очищений топінамбур кладемо відразу в чисту воду, щоб не потемнів.



Фото этапа приготовления салата из топинамбура и дайкона
Поріжемо топінамбур на невеликі шматочки або натремо на крупній тертці (добре використовувати тертці для моркви по-корейськи або овочерізку, нарезающую тонкою соломкою). Викладемо в глибоке блюдо для салату з топінамбура і дайкона і відразу збризніть частиною масла і за бажанням соком лимона.



Фото этапа приготовления салата из топинамбура и дайкона
Моркву ретельно вимиємо, обсушим серветкою, почистимо і також як топінамбур потремо на крупній тертці (або на тертці для корейської моркви. Викладемо моркву салат з топінамбуром і дайконом.



Фото этапа приготовления салата из топинамбура и дайкона
Дайкон теж ретельно помиємо, высушим серветкою, очистимо від шкірки і нашинкуем соломкою або натремо на крупній тертці. Висипаємо редьку дайкон до салату.



Фото этапа приготовления салата из топинамбура и дайкона
Морську капусту ретельно промиємо проточною водою через друшляк, обсушим і додамо в салат з топінамбура і дайкона. Якщо вона довга, то можна трохи вкоротити.



Фото этапа приготовления салата из топинамбура и дайкона
Всі перемішаємо і можна злегка посолити. Після додати масло і знову перемішати.



Фото этапа приготовления салата из топинамбура и дайкона
Салат з дайкона з топінамбуром готовий! Приємного апетиту.



Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "кулінарія" без кавичок