Дієтичний фруктовий салат

Салати

00

Фруктово-овочевий салат - справжня знахідка для господині. Адже його можна подати як смачну і легку закуску, це підходящий вечеря для модниць, що стежать за фігурою, або ефектний десерт. Дієтичний фруктовий салат «Солодкі овочі» має багатий смак завдяки різноманітності входять в нього інгредієнтів і корисний для здоров'я. Дітям сподобаються фруктові складові цієї страви, а дорослі оцінять оригінальну заправку. Якщо ви дотримуєтеся вегетаріанських поглядів або просто хочете спробувати легке, цікаве, корисне для здоров'я ласощі, то обов'язково варто побалувати себе і близьких і приготувати солодкий салат з фруктів з овочами по представленому нижче рецептом.


Рецепт диетического фруктового салата «Сладкие овощи» — фото продуктов


Склад:



  • Яблука (2 шт) - найкраще підійдуть яблука кисло-солодкого сорту.

  • Ананас (1 ст.) - один невеликий свіжий ананас або 1 банка консервованих ананасів, порізаних шматочками.

  • Гарбуз (100 р.) - пів склянки тертої моркви.

  • Морква (2-3 шт.)

  • Родзинки чорний (3 ст. л.)

  • Волоські горіхи (1 ст.)

  • Кедрові горіхи (2 ст. л.) - щоб прикрасити фруктово-овочевий салат.

  • Апельсин (1 шт.)

  • Журавлина (4 ст. л.) - потрібна свіжа журавлина, а не сушена або заморожена.

  • Мед натуральний (2 ст. л.) - трохи рідкого, не зацукрованого меду.

  • Сік лимона (1 ст. л.)

  • Корінь імбиру (за смаком) - невеликий шматочок імбирного кореня.


Приготування:


Фото этапа приготовления диетического фруктового салата «Сладкие овощи»
Родзинки вимиємо і замочимо в теплій воді на 20-30 хвилин.



Фото этапа приготовления диетического фруктового салата «Сладкие овощи»
Волоські горіхи обсмажимо і подрібнити.



Фото этапа приготовления диетического фруктового салата «Сладкие овощи»
Кедрові горішки злегка обсмажимо, постійно помішуючи.



Фото этапа приготовления диетического фруктового салата «Сладкие овощи»
Яблука вимиємо, почистимо від насіння і шкірки, порубаємо скибочками і, побризкати соком лимона, викладемо в салатницю.



Фото этапа приготовления диетического фруктового салата «Сладкие овощи»
Апельсин очистимо від шкірки і від перегородок. Поріжемо середніми шматочками., покладемо в салатницю до яблук.



Фото этапа приготовления диетического фруктового салата «Сладкие овощи»
З ананаса зіллємо рідину і додамо до дієтичного фруктового салату «Солодкі овочі».



Фото этапа приготовления диетического фруктового салата «Сладкие овощи»
Додамо терту на середньої або дрібної тертці гарбуз.



Фото этапа приготовления диетического фруктового салата «Сладкие овощи»
Морква вимиємо, почистимо і також натремо на дрібній або середній тертці, покладемо в наш фруктово-овочевий салат.



Фото этапа приготовления диетического фруктового салата «Сладкие овощи»
Приготуємо соус-заправку. Видавимо з журавлини сік через марлю, додаємо пару ложок води, трохи меду і трохи імбиру, натертого на дрібній тертці, щоб зробити смак більш насиченим (приблизно однієї-двох чайних ложок цілком вистачить).



Фото этапа приготовления диетического фруктового салата «Сладкие овощи»
Заправимо соусом солодкий салат з фруктів з овочами і перемішаємо.



Фото этапа приготовления диетического фруктового салата «Сладкие овощи»
При подачі на стіл можна розкласти по креманкам або викласти на блюдо, сформувавши гірку.



Фото этапа приготовления диетического фруктового салата «Сладкие овощи»
Зверху добре посиплемо подрібненими волоськими горіхами.



Фото этапа приготовления диетического фруктового салата «Сладкие овощи»
Прикрасимо фруктово-овочевий салат кедровими горішками та родзинками. Приємного апетиту!



Дуже часто саме соус визначає смак страви. Можна заправити один і той же салат різними соусами і смак буде зовсім різний. Для дієтичного фруктового салату «Солодкі овочі» використана заправка з меду, журавлинного соку і імбиру. Чим хороші ці продукти?


Мед


Мед - це біологічно активний продукт зі складним хімічним складом. Він складається з надзвичайно корисних для організму речовин, переважно глюкози і фруктози. Також присутні в ньому сахароза, декстрин, органічні кислоти, вітаміни групи В, Р, А, безліч мікроелементів - залізо, фосфор, магній, кальцій і т. д.


Корисні властивості меду в тому, що він чинить бактерицидну дію, сприяє поліпшенню обміну речовин і прискорення регенерації тканин, має тонізуючу і протизапальним ефектами. Мед нормалізує роботу шлунково-кишкового тракту і сон, покращує живлення шкіри і є стимулятором захисних сил організму.


Мед відмінно заміняє цукор, тому використовується в десертах і випічці, його додають в якості заправки до салатів з овочів і фруктів. А ще мед застосовують для приготування різних соусів, не тільки для солодких страв, наприклад таких як дієтичний фруктовий салат «Солодкі овочі», але і для м'яса і риби.


Мед і імбир


Мед добре поєднується з імбиром. Ця суміш має живильні, тонізуючі, антисептичні властивості. Як її приготувати? Свіжий корінь імбиру натерти на тертці або подрібнити за допомогою блендера, змішати одну столову ложку імбирною маси зі склянкою меду і підігріти на слабкому вогні до того моменту, поки не відчуєте запах імбиру. Важливо не перегріти, інакше загубляться корисні властивості. Після суміш процідити і вживати із чаєм. Такий імбирний мед допомагає від депресії і простудних захворювань. Їм можна заправити салати з овочів і фруктів.


Мед, імбир і журавлина


З цих продуктів можна зробити не тільки соус, щоб заправити фруктовий дієтичний салат «Солодкі овочі», але і смачний підбадьорливий морс. Для цього в 2 літра киплячої води насыплем 200 грам журавлини, поваримо 5 хвилин. Приберемо з вогню, додамо 2-3 столові ложки меду, перемішати. Процідимо через сито, перетерши ягоду і видаливши макуха. Додамо столову ложку дрібно нарізаного імбирного кореня і поваримо ще 5 хвилин. Корисний напій з вітамінами готовий!


Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "смаколики" без кавичок