Майонез з перепелиних яєць

Соуси

00

Наскільки може бути хороший майонез з перепелиних яєць? Кожен, хто з ніжністю любить оригінальний салат олів'є, скаже, що це блюдо - безсмертний хіт кухарського мистецтва. Ця різнокольорова закуска ніколи не набридає і у нас на свята готують її тазиками. І звичайно, незмінна заправка для салату, соус про який навіть складають жартівливі пісні - не менш улюблений майонез. Але як же не хочеться заправляти салат купівельними сурогатним соусом, який і майонезом назвати не можна. Краще всього приготувати домашній майонез на перепелиних яйцях. Смак домашньої приправи доведеться, поза сумнівом, всім до вподоби.


Щоб зробити ніжний і смачний майонез з перепелиних яєць знадобиться зовсім небагато продуктів.


Рецепт майонеза из перепелиных яиц — фото продуктов


Склад:



  • Яйця перепелині (5 шт.) - найкраще брати найсвіжіші

  • Олія соняшникова (250 мл) - можна використовувати і будь-яке інше рослинна, але головне, щоб продукт не мав сильного і вираженого запаху

  • Сік лимона (2-3 ч. л.)

  • Гірчиця (1/2 ч. л.)

  • Сіль (1/3 ч. л.)


Приготування:


Фото этапа приготовления майонеза из перепелиных яиц
Гарненько промити лимон, обшпарити окропом і видавити в ємність необхідну кількість соку.



Фото этапа приготовления майонеза из перепелиных яиц
Перепелині яйця також слід помити милом, обполоснути в гарячій воді і потім обсушити на паперовій серветці.



Фото этапа приготовления майонеза из перепелиных яиц
Для приготування майонезу з перепелиних яєць ми будемо використовувати звичайний блендер. Чашу, в якій будуть змішуватися компоненти у готовий соус, слід вибрати високу, не широку і звужену донизу. Відмінно підійде високий стакан для збивання коктейлів.



Фото этапа приготовления майонеза из перепелиных яиц
Акуратно гострим ножем зрізаємо верхівку у маленьких яєць і виливаємо вміст шкарлупи в ємність, яку ми приготували заздалегідь.



Фото этапа приготовления майонеза из перепелиных яиц
Далі слід опустити головку блендера на дно склянки з вмістом і потім обережно влити одразу всю порцію олії.



Фото этапа приготовления майонеза из перепелиных яиц
Для процесу збивання емульсії необхідно вибрати мінімальну швидкість на блендері. В ході приготування дуже повільно переміщуємо блендер з насадкою догори. Так забезпечується рівномірний і поступове з'єднання основних інгредієнтів, що важливо при виготовленні соусу.



Фото этапа приготовления майонеза из перепелиных яиц
Через деякий час слід підняти головку блендера трохи вище.



Фото этапа приготовления майонеза из перепелиных яиц
Потім в самій верхній точці трохи затримуємося, потім вже більш впевнено рухаємо блендер на дно чаші і назад вгору для повного перемішування і однорідної консистенції майонезу.



Фото этапа приготовления майонеза из перепелиных яиц
У майже готовий продукт додаємо гірчицю, лимонний сік і сіль.



Фото этапа приготовления майонеза из перепелиных яиц
Ще раз збиваємо блендером на більшій швидкості майонез на перепелиних яйцях.



Фото этапа приготовления майонеза из перепелиных яиц
Наш смачний і густий соус-майонез готовий. Зберігати його можна виключно в спеціальному відсіку холодильника для швидкопсувних продуктів і не більше 5 днів, попередньо накривши склянку харчовою плівкою або щільною кришкою.




Як бачите, рецепт майонезу з перепелиних яєць дуже простий і легкий у виконанні. Але коли ви відчуєте його на смак, то з подивом виявите, наскільки сильно він відрізняється в кращу сторону від промислових аналогів.


При виборі яєць для приготування соус важлива їхня перша свіжість. Як же вибрати якісні яєчка в цяточку? Найпростіший і доступний спосіб - це зважити одне яйце. У свіжого продукту вага в середньому становить 12 гр., а тривало зберігалося буде набагато легше, майже в два рази. Також можна опустити ціле сире і без тріщин яйце у воду. Якщо воно не плаває на поверхні, значить годно до вживання в сирому вигляді.


Якщо ви вирішили запастися корисними яйцями на екологічній перепелиній фермі запас, то знайте, що зберігати їх можна до 30 днів при кімнатній температурі. Але краще, звичайно, не ризикувати і завчасно прибрати продукт на холод.


Якщо ваші близькі життя не уявляють без майонезу, то готуйте регулярно таку чудову заправку для різних страв. Сім'я буде задоволена!


Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "кухня" без кавичок