Буряк по-корейськи

Салати

00

Хочете здивувати своїх гостей незвичайною закускою? Тоді буряк по-корейськи - це ваш вибір. Це дивно смачне блюдо стане родзинкою будь-якого святкового столу, оскільки володіє неповторним смаковим букетом, який розкривається безпосередньо під час їжі: від солодких ноток буряків до гострого присмаку. Одного разу спробувавши цей салат, ви ніколи не забудете його смак.




Зміст:



  • Буряк по-корейськи: поетапний рецепт з фото

  • Рекомендації по вибору продуктів

  • Як і з чим подавати салат з буряка по-корейськи

  • Найбільш популярні варіанти приготування салату з буряка по-корейськи

    • Буряк з яблуками по-корейськи

    • Маринована буряк з хроном по-корейськи

    • Салат із буряків з бадиллям по-корейськи

    • Відео-рецепт приготування буряка по-корейськи





Буряк по-корейськи: поетапний рецепт з фото



Склад:



  • Буряк (1 кг)

  • Сіль (2 ч. л.)

  • Яблучний оцет (3-5 ст. л.)

  • Цукор (3 ст. л.)

  • Перець чорний мелений (0,5 ч. л.)

  • Коріандр мелений (1 ч. л.)

  • Часник (1 головка)

  • Масло рослинне (0,5 склянки)


Приготування:


буряк ретельно вимити. На фото 0,5 кіло буряків.



Фото этапа приготовления свеклы по корейски
Очистити буряк.



Фото этапа приготовления свеклы по корейски
Натерти буряк на спеціальній тертці для корейської моркви. Буряк слід натирати вздовж, а не впоперек, щоб смужки буряків вийшли довгими.



Фото этапа приготовления свеклы по корейски
Додати сіль, оцет, цукор, перець, коріандр. Перемішати. Нагріти олію. Гарячим маслом залити моркву. Часник очистити , дрібно порізати або видавити через землянку, додати в буряк і знову добре перемішати.



Фото этапа приготовления свеклы по корейски
Приємного апетиту!






Рекомендації по вибору продуктів


До вибору головного компонента салату варто підійти дуже відповідально, бо з-за неправильно обраної буряків, салат із буряк по-корейськи може втратити всю родзинку.


Буряк краще вибирати молоду насиченого яскраво - бордового кольору. Тільки в цьому випадку салат з буряком буде мати правильний смак. Прослідкуйте, щоб на коренеплоді не було чорних і білих плям, інакше є велика ймовірність, що буряк зсередини зіпсована.


Не менш відповідально слід підходити і до вибору рослинного масла. Воно, до речі, може бути будь-яким: оливковою, соняшниковою, лляною - головне, щоб воно було якісним і не прогоркшим.


Як і з чим подавати салат з буряка по-корейськи


Салат з буряка по-корейськи відмінно підійде до будь-якого столу і буде поєднуватися з будь-яким блюдом. Ви можете подати цей салат окремо, можете подати як закуску до спиртним напоям, а можете - як гарнір до страв з птиці і м'яса. До речі сказати, буряк допомагає більш швидкому засвоєнню жирних м'ясних страв, важких для шлунка.


Що стосується алкогольних напоїв, то салат з буряка по-корейськи, звичайно ж, ідеально підійде під міцні спиртні напої в якості закуски.


Найбільш популярні варіанти приготування салату з буряка по-корейськи


Таких варіантів існує безліч, так як у кожної господині неодмінно є свої родзинки його приготування. Деякі додають яблука, інші варять буряки, а треті і зовсім разом з буряком використовують бадилля.


Буряк з яблуками по-корейськи


Інгредієнти:



  • 3 великі буряків;

  • 3 - 4 великих яблука з кисло-солодким смаком;

  • кілька столових ложок яблучного оцту;

  • пучок кропу, петрушки і будь-якої іншої зелені, яку ви віддаєте перевагу.


Приготування:


Буряк ретельно вимити і поставити варитися на невеликий вогонь на 1.5 - 2 години до готовності. Після цього злити воду і остудити буряк до кімнатної температури. Потім очистити від шкірки і нарізати дрібними скибочками (можна натерти на крупній тертці). Відставити в сторону.


У цей час вимити яблука, очистивши їх від шкірки і серцевини. Таким же чином нарізати або натерти яблука на крупній тертці.


Потім ретельно змішати яблука, буряк і дрібно нарубану зелень, додавши оцет. Перед подачею на стіл прикрасити сметаною і гілочками зелені.


Маринована буряк з хроном по-корейськи


Інгредієнти:



  • 2 - 3 великі молоді буряків;

  • 2 кореня хрону;

  • 4 - 5 столових ложок оливкової олії;

  • кілька ложок яблучного оцту;

  • 2 - 3 гвоздики;

  • кілька горошин запашного перцю;

  • 2 - 3 лаврових листа;

  • цедра лимона;

  • сік половини середнього лимона;

  • 3 - 4 чайні ложки цукру;

  • сіль за смаком.


Приготування:


Буряк добре помити і поставити варитися на кілька годин. Після цього злити воду і охолодити зварену буряк до кімнатної температури.


У цей час приготувати маринад. Для цього у невеликій металевій посуді змішати оцет, лимонний сік, лимонну цедру, горошини запашного перцю, гвоздики, лавровий лист, сіль і цукор. Все це довести до кипіння на слабкому вогні, а потім процідити через дрібне сито.


Остиглу буряк очистити від шкірки і нарізати тонкою довгою смужкою (або натерти на крупній тертці). Корінь хрону очистити і також натерти на крупній тертці.


У глибоку емальовану каструлю спочатку викласти шар буряків, ретельно утрамбуйте і присипавши сіллю за смаком, а потім викласти невелику кількість хрону. Повторювати до тих пір, поки не закінчаться інгредієнти. Після цього залити буряк маринадом, накрити кришкою і відправити в холодильник на 2 - 3 дні. При подачі прикрасити зеленню.


Салат із буряків з бадиллям по-корейськи


Інгредієнти:



  • 2 -3 великі молоді буряків з бадиллям;

  • 2 великі головки ріпчастої цибулі;

  • 1 невеликий корінь хрону;

  • пучок зелені петрушки та кропу;

  • 3 столові ложки будь-якого рослинного масла;

  • кілька ложок яблучного оцту;

  • 1 чайна ложка цукру;

  • сіль і перець за смаком.


Приготування:


Ретельно вимити буряк. Після цього залити буряк гарячою водою і поставити варитися на кілька годин до готовності.


В цей час необхідно дрібно нашаткувати бурякову гичку і зелень петрушки і кропу. Корінь хрону очистити і натерти на крупній тертці.


Готову і остиглу буряк ретельно очистити від шкірки і нарізати довгою тонкою смужкою.


Всі інгредієнти ретельно перемішати, заправивши оцтом, рослинним маслом, цукром, сіллю і перцем.


Відео-рецепт приготування буряка по-корейськи



Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "шашлик" без кавичок