Домашній майонез без яєць

Соуси

00

Для тих, хто хоче приготувати майонез будинку, уникнувши у складі свого майонезу небажаних хімічних інгредієнтів, які часто перебувають у складі магазинного майонезу, але боїться використовувати сирі яйця, знайшли гідний вихід. Спробуйте приготувати домашній майонез без яєць, молоці. Смак цього соусу близький смак традиційного майонезу і готується всього за одну хвилину. Багато з тих, хто спробував такий майонез воліють готувати саме його!


Рецепт домашнего майонеза без яиц на молоке — фото продуктов


Склад:



  • Молоко (100 мл) - бажано жирністю 3,2% або домашнє

  • Рослинне масло (200 мл) - будь-рафінована, щоб без зайвого запаху

  • Сіль (1/2-3/4 год л)

  • Гірчиця (1/2-3/4 год л)

  • Оцет яблучний (1 ч л) - можна доповнити соком лимона


Приготування:


Фото этапа приготовления домашнего майонеза без яиц на молоке
Кип'ятимо Молоко і охолоджуємо до кімнатної температури. Вливаємо в ємність з вузьким дном і поміщаємо в ємність ногу блендера.

Добре використовувати ємність саме з вузьким дном, трохи ширший головки блендера, ну, звичайно, щоб вона вільно входила. У цьому випадку змішування інгредієнтів буде відбуватися поступово і майонез 100% вийде.



Фото этапа приготовления домашнего майонеза без яиц на молоке
Вливаємо олію (масло має бути кімнатної температури, як і молоко).



Фото этапа приготовления домашнего майонеза без яиц на молоке
Збиваємо блендером, поступово піднімаючи блендер з дна чаші вгору.

Важливо піднімати блендер поступово, щоб молоко з маслом також поступово змішувалися і взбивались.



Фото этапа приготовления домашнего майонеза без яиц на молоке
Додаємо сіль, гірчицю і оцет.



Фото этапа приготовления домашнего майонеза без яиц на молоке
Ще раз все добре перемішуємо блендером.

По консистенції майонез виходить густим і трохи желеподібним.



Фото этапа приготовления домашнего майонеза без яиц на молоке
Приємного апетиту!



Майонез в домашніх умовах блендером готується дуже швидко і дотримуючись рекомендацій з першого разу у вас вийде. Важливо дотримуватися пропорції молока до рослинного масла як один до двох (одна частина молока і дві частини рослинного масла). Рослинна олія, в принципі, можна використовувати будь-яке, але бажано без вираженого запаху. Ніж молоко жирней, тим більш густим виходить майонез. Рекомендуємо молоко 3,2% жирності або домашнє.


Для додання майонезу додаткових смакових відтінків можна додавати сік лимона (як заміну частини оцту) і зубчик часнику, видавлений через землянку, або дрібно порізану (додавати на етапі додавання гірчиці). Можна крім того додавати зелень, зерна гірчиці...


Завдяки своїй консистенції, майонез на молоці добре підходить для тих салатів де не потрібна сильна просочення, оскільки трохи нагадує суфле. Ще однією перевагою такого майонезу є те, що він білий, майже не вивітрюється і не змінює колір. Тому майонез без яєць на молоці добре підходить для прикраси салатів, так як всілякі сіточки, малюнки і написи не розтечуться і будуть більш контрастними.


Можна приготувати пісний варіант майонезу без яєць і молока, замінивши в даному рецепті коров'яче молоко соєвим


Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "кулінарія" без кавичок