Тушкована риба в томатному соусі

Страви з риби

Тушеная риба в томатному соусі
Тушкована риба в томаті - це завжди смачна і ніжна рибка. Її складно зіпсувати при приготуванні, навіть якщо ви тільки початківець кулінар на своїй кухні. Тушкована риба - це завжди прекрасне доповнення до картопляного пюре, спагетті, макаронам, відварний картоплі або рису. При цьому її можна подавати як в гарячому, так і холодному вигляді. Томат чудово замінює соус і робить рибу соковитою і привабливою. Один вид такого спокусливого страви здатний викликати апетит навіть у тих, хто і не підозрював про те, що голодний А для того, щоб готова тушкована рибка стала ще більш смачною і соковитою, їй потрібно дати трохи настоятися (якщо, звичайно, ваші домашні не з'їдять її набагато раніше :-)). Таким чином, вона просочиться ароматом томатного соусу і стане ще апетитніше і ніжніше.


Як риби краще використовувати безкісткове філе з волокнистих м'ясом нейтрального смаку. Можна використовувати філе тріски, морського язика, хека, сайди та іншої морської живності. Кількість томатної пасти можна трохи зменшити, залежно від ваших особистих переваг. Якщо томатний соус здасться вам кислим, допускається додавання невеликого кількість цукру.


Інгредієнти



  • рибне філе - 1 кг

  • борошно - 60 г

  • томатна паста - 350 г

  • вода - 1 стакан

  • цибуля ріпчаста - 1 головка

  • часник - 7 зубчиків

  • сіль і перець - за смаком

  • рослинне масло для смаження - 2-4 столові ложки




Рецепт приготування тушкованої риби в томатному соусі


Тушеная риба в томатному соусі-крок 1

Філе риби нарізати шматочками великого чи середнього розміру, посолити і поперчити за смаком з обох сторін.



Тушеная риба в томатному соусі-крок 2

Борошно висипати на плоску тарілку. Обваляти рибні скибочки в борошні з обох сторін і викласти на сковорідку з розігрітою олією.



Тушеная риба в томатному соусі-крок 3

Обсмажити рибне філе протягом декількох хвилин до утворення апетитною скоринки з одного боку, потім з іншого. Риба готуватися дуже швидко, так що не прогавте момент готовності.



Тушеная риба в томатному соусі-крок 4

Ріпчасту цибулю і часник почистити. Цибулю нарізати невеликими кубиками, часник нарізати трохи менше розміром. В окремій сковороді на невеликому вогні обсмажити часник з цибулею до сонячного кольору або до напівпрозорої (приблизно 1-2 хвилини).



Тушеная риба в томатному соусі-крок 5

До смаженого цибулі з часником на сковорідку викласти підсмажене рибне філе.



Тушеная риба в томатному соусі-крок 6

Слідом за рибою викласти томатну пасту, злегка розведену водою (1 склянка). Рибка повинна бути повністю покрита цією сумішшю.



Тушеная риба в томатному соусі-фінал

Сковороду накрити кришкою і протягом 15-20 хвилин тушкувати на невеликому вогні. Вогонь повинен бути слабкий, щоб структура риби збереглася в первозданному вигляді. Тушкована риба в томаті готова. Дайте їй трохи відстоятися, і приємного апетиту


Рекомендуємо кулінарні рецепти:
фото
мария 08-10-2014 15:13
заготовка на зиму. Рибна консерва; 200 гр цукру, 1 кг. цибулi 1 кг. моркви 2 кг. помiдорiв ,моркву на буряковi терци тремо, цибулю, помiдори рiжемо кубiками 400гр. олii, 3 столових ложки солi, все це разом варимо 40 хв. пiсля додаемо 3 кг. почищеного мороженого оселедця i 10 зубкiв часнику и варимо все це 1 годину пiсля додаемо рибну приправу ;Любисток; цiлу пачку i 50 гр. оцету и варимо 15 хв. Стер. 20 хв. Вихiд 8-9- 05 л. банок.
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "шашлик" без кавичок