Взяти великий шматок філе, приблизно 30 х 15 см (довжина х ширина). Філе почистити від луски, видалити кісточки. Зрівняти товщину шматка, зрізавши верх. (З останків шматка можна зварити Вершковий суп з сьомгою або Пасту з сьомгою у вершковому соусі).
Укласти філе риби шкірою вниз, посолити, поперчити, присипати дрібно рубаним кропом.
Натерти сир на тертці. Посипати рибу сиром, залишаючи краї вільними. (У мене тертого сиру не вистачило, тому я ще додала скибочки плавленого сиру).
Згорнути філе рулетом вздовж тулуба риби, починаючи від хвоста. Закріпити зубочистками. Загорнути у фольгу і прибрати в морозильну камеру години на 2, щоб рулет «схопився».
Коли рулет трохи підмерзне, нарізати його гострим ножем на скибочки товщиною в 1-1,5 см. На розпеченій сковороді на олії обсмажити кожен шматочок з обох боків до готовності. Кришкою накривати рибу під час смаження не треба, вона і так дуже швидко готуватися. При бажанні міні рулетики можна запекти в духовці при температурі 180 С градусів. Приємного апетиту