Брізоль з риби

Страви з риби

Брізоль з риби

Брізоль - французький кулінарний шедевр. І скоріше, це навіть не страва, а спосіб приготування. Так як бризол - це фарш, м'ясна або куряча відбивна або, як ви вже зрозуміли, рибне філе, засмажене в яйці / омлеті. Брізоль можна робити в льєзон, тобто в яйце додавати вершки або молоко і вже в цій суміші обвалювати основний продукт. При цьому підвищується калорійність продукту і при його смаженні з'являється гарна скоринка.


Перший раз бризол я спробувала в гостях у подруги. Смак мені дуже сподобався, та й рецепт, дізнавшись як він просто готується, мене порадував. Приготувати ж самої, ніяк не доходили «руки». Мій перший бризол я вирішила приготувати з риби. (Мені здається, що найскладніше - приготувати бризол з фаршу. При цьому потрібно більше вправності, і не факт, що страва вийде ідеально. Так що, риба - кращий варіант для новачків у приготуванні бризол). У мене в морозильній камері саме чекала цього випадку тилапія. Думаю, вона найбільше підходить до даного блюда, оскільки не водяниста і має малу кількість кісток. Ось і рецепт бризол ... Впевнена, Вашій родині бризол з риби дуже сподобається. Спробуємо приготувати?


Інгредієнти



    Інгредіенти
  • Рибне філе без шкіри (у мене тилапія) - 500г

  • Борошно - 2/3 склянки

  • Яйце куряче - 4 шт

  • Сіль - за смаком

  • Чорний мелений перець - за смаком

  • Рослинна олія - 4 столові ложки

  • .

  • .

  • .




Рецепт як приготувати бризол з риби


Брізоль з риби-крок 1

Блюдо потрібно готувати по одній порції.

Приготувати брізоль.В тарілці розмішати виделкою одне яйце з сіллю і перцем (не збивати).



Брізоль з риби-крок 2

Розморозити рибне філе (як я вже писала, найкраще підійде тилапія або інше не кістляве рибне філе без шкіри). Філе промити під проточною водою, обсушити. Філе риби обваляти з обох сторін у борошні.



Брізоль з риби-крок 3

Потім рибу опустити в яйце, гарненько вмочити з обох сторін.



Брізоль з риби-крок 4

На слабкому вогні розігріти сковороду з рослинним маслом (якщо ви використовуєте сковороду з антипригарним покриттям, можете скоротити кількість масла). Викласти рибу на сковороду. Вилити на рибу залишки яйця.



Брізоль з риби-крок 5

Всі яєчко, що скло з риби потрібно зібрати лопаткою і обмазати рибу зверху (робити потрібно все швидко, так як яйце схоплюється моментом).



Брізоль з риби-крок 6

Коли яйце схопитися і злегка підсмажитися, перевернути філе. Продовжувати смажити під закритою кришкою 3-5 хвилин на слабкому вогні. Зняти рибну бризол зі сковороди. Сковороду протерти серветкою, налити 1 столову ложку рослинної олії і смажити наступне філе риби в яєчку.



Брізоль з риби-крок 7

Подавати бризол з риби можна, нарізавши шматочками, в якості закуски. Або, прикрасивши тарілку зеленню, подавати як основну страву з гарніром з картоплі і з овочами.



Брізоль з риби-фінал

Як ви бачите, готувати рибу зовсім не складно


Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "смаколики" без кавичок