Компот з яблук і апельсинів на зиму

Консервація

 Компот з яблук і апельсинів на зиму

Компот з яблук - корисний і простий компот на зиму.


Деякі поради, які можуть стати в нагоді ...

Яблука потрібно відбирати без пошкоджень і підгнилих ділянок.

Банки і кришки необхідно мити содою і стерилізувати 10-15 хвилин.

Окріп краще наливати в центр банки, щоб уникнути її розтріскування.

Зберігати готовий компот в прохолодному місці.

Кількість інгредієнтів розрахована на трилітрову банку.


Інгредієнти



    Інгредіенти
  • Яблука - 5-6 шт

  • Апельсин (великий) - 1 шт

  • Цукровий пісок - 100 г

  • Мед - 100г

  • .

  • .

  • .

  • .

  • .




Рецепт приготування компоту з яблук і апельсинів


 Компот з яблук і апельсинів на зиму - крок 1

Апельсин очистити від шкірки, розділити на часточки, укласти на дно стерилізованої 3-х літрової банки (шкірку не викидати).



 Компот з яблук і апельсинів на зиму - крок 2

Яблука розрізати на чотири частини, видалити серцевину, зрізати сумнівні зіпсовані у плодів місця, наповнити банку. Залити все окропом, дати постояти 15 хвилин, накривши кришкою.



 Компот з яблук і апельсинів на зиму - крок 3

Воду з банки злити в каструлю.



 Компот з яблук і апельсинів на зиму - крок 4

Додати в воду цукор, мед (за смаком) і шкірку апельсина. Після закипання сироп варити 10 хвилин.



 Компот з яблук і апельсинів на зиму - крок 5

З каструлі з сиропом видалити апельсинову шкірку. Банки по шийку наповнити сиропом. Закатати прокип'яченими кришками. Перевернути, накрити ковдрою, залишити до охолодження.



 Компот з яблук і апельсинів на зиму - фінал

Пригощайтеся


Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "кухня" без кавичок