Оселедець під шубою

Салати

Сельдь под шубойПокапавшись на нашому сайті я зрозуміла що рецепта Оселедця під шубою таки немає, а їх безліч. Хтось самим нижнім шаром кладе картоплю, хтось оселедець. хтось додає желатин в майонез. Є ще купа прімудростей. Я опишу свої.

Готовим сельдь под шубой

Перше фото це я робила на Новий рік 2010, а вчора зробила ось цю з дракончиком. Так, мистецтво Карвінгу слід освоювати і як можна швидше. Але сам салат залишається дуже і дуже смачним. Крім того, пошукавши рецепти салатів під назвою " Дракон" (йде рік дракона) нічого оригінального не знайшла. Так що буду освоювати карвінг і робити улюблену всіма домашніми нашу оселедець під шубою.

Важливе місце в салаті має буряк. Я пробувала його запікати в мікрохвильовій печі, варити в каструлі з водою, запікати в духовці. З усіх способів, що випробувала сподобався більше печений буряк в духовці.

Нам потрібно:

картопля - 6 шт.

свекра - 1 велика або кілька маленьких

яйця - 4 шт.

морква - 2 шт. великих

оселедець - 1 шт.

майонез для змащування шарів

сіль, перець

яблуко кислосладкое - 3 шт.

 

Спосіб приготування:

Для початку запечемо буряк. Для цього буряк обмити від бруду. Викласти на деко з бортиками(на випадок якщо буде підтікати сік) і запекти при 180 градусах близько години( час приготування залежить від розміру голівки буряка). Готовність проветить зворотною стороною сірники. Якщо входить - значить готовий.

 

1) Оселедець. Штучка мазка, після якої складно відмити кухонні приналежності. Я роблю так.

Беру великий аркуш паперу (у мене калька). На ній разделываю оселедець, вспарываю черевце, виймаю вміст, промиваю під водою. Зрізаю плавці, вспарываю спинку, знімаю шкіру. Відділяю від хребта филеныйе 2 частини. Після пінцетом або пальцями виймаю залишилися кістки. Знімаю з паперу оселедець, переношу філе вже на чистий папір і ріжу. Після залишається тільки викинути папір і помити ніж. Дошка залишається чистою.

Отже, оселедець порізали кубиком. Скласти в посуд, полити рослинним маслом і посипати перцем чорним меленим. Дати постояти. Оселедець може ввібрати все масло і можливо, потрібно додати ще.

2) Цибуля ріпчаста порізати кубиками дрібно. Розподілити по поверхні шару оселедця. Збризнути майонезом.

фото рецепт сельди под шубой

3) Картоплю очистити, натерти на крупній тертці, посолити, полити рясно майонезом. Картопля найщільніший шар. Якщо його не досолити то оселедець вийде не дуже соковита і не смачна. Не варто картоплі класти дуже багато.сельдь под шубой

4) Яблуко очистити від шкірки. Качан і насіння я не видаляю. Так зручніше терти на тертці. Яблука натераем на тертці не дотерая до насіння. Качан і насіння після викинути. Поливаємо майонезом, можна розподілити і розгладити ложкою. Яблука дадуть свій сік і під впливом майонезу ще краще пропитают картоплю. Крім того сам салат буде смачніше.

5) На шар яблук викладаємо натерту на крупній тертці моркву. Змащуємо майонезом.



6) На шар моркви викладаємо терті на тертці яйця ( якщо будете прикрашати то жовтки можна залишити для прикраси, а білки використовувати в шарах салату).

7) На шар яєць выкладывае тертий печений буряк. Буряк завжди (як би я його не готувала тру на дрібній тертці. Досвід показував що так салат соковитіше і смачніше).



Після змащуємо буряковий шар майонезом, солимо, перчимо. Можна зробити прикрасу. Для довідки зауважу, що прикраса на будь-якому салаті слід робити майже перед подачею. Буряковий шар дасть сік і все що ви выложиле зверху салату змінить свою кольорову гаму, обвітритися, стане не таким яскравим, як було на самому початку.





 

 

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "шашлик" без кавичок