Мариновані огірки

Консервація

Марінованние огурци

«Один літній день всю зиму годує», свідчить російське прислів'я. Та спека, але варто трохи попрацювати і холодною зимою у вас завжди на столі будуть соління-варення. Важко собі уявити зимові запаси без консервованих огірків і помідорів. Ось рецепт солоних хрустких огірків. Переваги цього рецепта:

- Не зливати багаторазово туди-сюди маринад,

- Не використовувати аспірин,

- Чи не вкутувати.

Цей маринад і технологія закочування підходить як для огірків, так і для помідор.


Інгредієнти



  • Домашні огірки (краще дрібні)

  • Болгарський перець

  • Ріпчасту цибулю

  • Часник

  • Морква

  • Чорний перець горошок

  • Парасольки кропу

  • Листя чорної смородини (надає запах)

  • Листя вишні (надає колір)

  • Листя або корінь хрону (зробить огірки хрусткими)

  • Селера (для смаку і запаху)

  • Петрушка

  • Маринад:


  • Вода - 1 літр

  • Сіль - 2 ст. л.

  • Цукор - 3 ст.л.

  • Оцет 9% - 2 ст.л.




Рецепт приготування маринованих огірків


Марінованние огірки-крок 1

Взяти невеликі домашні огірочки, ретельно помити, замочити як мінімум на 4 години у звичайній воді (вони краще будуть стояти потім у банках).



Марінованние огірки-крок 2

.... У огірків відрізати «попки», відкласти.



Марінованние огірки-крок 3

Гарненько помити банки, кришки з содою.



Марінованние огірки-крок 4

Поставити банки стерилізувати на 10 хвилин, кришки можна на 5 хвилин.



Марінованние огірки-крок 5

Всі трави помити. Цибулю почистити, нарізати часточками. Часник почистити, залишити цілком зубчики. Моркву почистити, порізати кільцями. Болгарський перець помити, очистити від насіння, порізати на 4-6 частин (його класти не обов'язково, це так, для прикраси столу взимку).



Марінованние огірки-крок 6

Поставити на плиту дві каструлі з водою. Одна для маринаду, друга для ошпарювання. Воду закип'ятити. Набір зелені опустити в одну з каструль в киплячу воду на 30 секунд (буквально обшпарити), закинути в простерилізованих банку. У навздогін кинути часник, перець, морква, цибуля (відразу в банку).



Марінованние огірки-крок 7

Огірки (так само як і зелень) закинути в тугіше каструлю і обшпарювати 1-2 хвилини (варити їх не треба). Витягнути. В принципі, ви відразу зрозумієте, коли огірки треба витягати, шкірка повинна стати більш світла. Огірки заштовхати в банку.



Марінованние огірки-крок 8

Тепер маринад (робимо в 2-й каструлі). На 1 літр води 2 ст. л. солі, 2 ст. л. оцту 9%, 3 ст. л. цукру. Спробуйте маринад на смак, він повинен бути трохи солоніша і гостріше, ніж ви бажаєте отримати в результаті (адже частина солоності увберуть в себе огірки). Може щось додасте більше або менше, у всіх смаки різні, хтось любить погостріше або спокійніше ... Киплячим маринадом залити банку огірків. Закатати стерилізованої кришкою.



Марінованние огірки-фінал

Перевернути банки, перевіривши герметичність. Студіями не укутуючи (Так вони залишаться твердими і хрусткими). Зберігати в прохолодному місці.


Так, на 1 літрову банку досить буде половину великого листа хрону, по одному листу смородини, вишні, селери (не переборщіть, він дуже пряний), 1 парасолька кропу, 2 гілочки петрушки, 2 зубчики часнику.


Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "смакота" без кавичок