Буряковий салат

Салати

Свекольный салат

 

Дівчатка хочу поділитися рецептом одного салату. Від себе додам, це найкраще що я їла з салатів де використовується буряк. Таку страву підходить як до свята так і в будні. Легке, збуджує апетит, смачне... незвичайне в приготуванні... Абсолютно дивний набір інгредієнтів, але так смачно виходить

 

Нам потрібно:

1 буряк велика( або кілька маленьких. Склад дан на 500 грам буряка)

350 мл води джерельної

150 мл звичайного столового оцту

5 горошків чорного перцю

1 лавровий лист

6 столових ложок меду( можна замінити цукром, але краще мед)

1 бутон гвоздики

1 неповна чайна ложка солі

 

заправка:

оливкова олія

чорний мелений перець за смаком

я додала ще буквально 2 краплі бальзамічного оцту. Можна не класти.

2 зубця часнику

 

Приготування:

1. Буряк помити, змити весь бруд. Викласти буряк на стіл. Беремо зубочистку і робимо проколи в буряках. При приготуванні буде виходити сік. В подвійний шар фольги обертаємо буряк так щоб сік не виходив. Розігріваємо духовку до 220-250 градусів і готуємо буряк у фользі до готовності( близько 40-45 хвилин). Готову буряк легко протикається ножем.

У кого духовки немає буряк можна просто зварити. У цьому випадку проколи не робимо.

рецепт свекольного салата

готовим свекольный салат

Готова печений буряк смачніше ніж варена. Ось після 40 хвилин запікання.

домашний рецепт свекольного салата

2. Готову буряк очистити від шкірки і корінців. Тремо на тертці для корейки або на крупній тертці. Краще використовувати корейську нарізку.

3. Нарізану буряк складаємо в глибоку миску.

4. В окремій каструлі заводимо маринад із зазначених продуктів. Слід просто скласти всі разом в одній каструлі і довести до кипіння.

способ приготовления салата из свеклы

Гарячим маринадом обережно(воно ж гаряче) залити буряк. Відправити в холодне місце на 24 години.

5. Після закінчення зазначеного строку буряк віджати, заправити олією, перцем, зеленою цибулею. ДОДАТИ ЗА БАЖАННЯМ БАЛЬЗАМІЧНИЙ ОЦЕТ( НЕ БІЛЬШЕ 3-4 КРАПЕЛЬ) і подати до столу як закуску або салат. Посипати зеленою цибулею можна як прикраса або як складова салату.



Дівчатка, це дуже смачно. Аромат меду спочатку мене бентежив, але коли буряк була готова це було щось.

Приємного апетиту!

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "кулінарія" без кавичок