Салат "Пікантний "

Салати



Легкий і смачний салат. Після нього в животі не важко. Спостерігається якась легкість, але і ситість теж присутня. Продукти прості і самі по собі дуже смачні. Особливо як приємно з'їсти осінньо-зимової часом шматочок свіжого огірка.

Продукти:

з розрахунку на 2 порції:

3-4 варених яйця

червоний ялтинська цибуля - 1 шт.

свіжий огірок - 1 шт.

зелень за смаком

майонез 2 ст. ложки. Вибирайте домашній або дуже смачний майонез. Від нього залежить смак

білий хрін - 2 ч. ложки

твердий сир( з солоним смачне)- 100 гр

оцет столовий - 1 ст. ложка

 

Приготування:

1. Цибулю нарізати півкільцями. Скласти в миску, залити оцтом для маринування. Додати трохи цукру. Дати настоятися близько 15 хвилин. Промити. Дати стекти рідини.

2. Огірок нарізати соломкою.



3. Відварити яйця. Скільки варити яйця вирішувати вам. Я варю 4 хвилини (починаючи з закипання). Виходить проварений білок, злегка рідкуватий жовток. Як зварені яйця особливого значення, для салату, не має. Але яйця зварені так, як я варю, мені здається смачніше і корисніше.

Охолоджені яйця нарізати довільно. В оригіналі рецепта написано було великим часточками.

4. Сир твердий натерти на крупній тертці.

 

5. Збираємо салат:

 

У великий келих викладаємо на дно нарізані огірки.



Присолити огірки злегка.

На огірки викладаємо нарізаний, промаринований і промитий цибулю.



На цибулю викладаємо рубані яйця.



Потім трохи зелені. Я використовувала тільки листочки петрушки(без стовбурів).

Потім натертий на тертці твердий сир.

Зверху на сир викладаємо соус. Прикрашаємо зеленню і подаємо до столу.

5. Як приготувати соус?

Для цього з'єднайте 2 частини майонезу( 2 ст. ложки) і 1ч. ложку хрону. Добре змішайте. Це і буде соус.



Приємного апетиту!



 




Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "смакота" без кавичок