Солоні огірки без оцту

Консервація

 Солоні огірки без оцту


Інгредієнти



  • Огірки (дрібні або середнього розміру)

  • Листя хрону

  • Парасолька кропу

  • Часник

  • Чорний перець горошком

  • Вода - 1 літр

  • Сіль - 2 ст.л.




Рецепт приготування солоних огірків без оцту


Соление огірки без оцту-крок 1

Огірки замочити в холодній воді не менше ніж на 2 години (так вони будуть краще зберігається взимку).



Соление огірки без оцту-крок 2

Банки помити з содою, стерилізувати 15 хвилин, кришки - 5хвилин.



Соление огірки без оцту-крок 3

Приготувати листя хрону, парасольку кропу, зубчики часнику.



Соление огірки без оцту-крок 4

В стерилізовану банку укласти трави, часник і чорний перець горошок, раніше вимочені огірки («попки» відрізати).



Соление огірки без оцту-крок 5

У другу банку налити 1 літр води (не кип'ячену, можна джерельну), додати 2 ст.л. з гіркою солі. Перемішати.



Соление огірки без оцту-крок 6

Солоної водою залити огірки. Дати постояти 3 дні.



Соление огірки без оцту-крок 7

Воду злити, закип'ятити (під час кип'ятіння, якщо буде піна, знімати). Киплячим розсолом залити ті ж огірки. Закатати стерилізованими кришками. Банку перевернути, залишити перевернутої до повного охолодження.



Соление огірки без оцту-фінал

Огірки виходять солоновато-кислі, хрусткі.


Можна закрутити методом холодної закрутки. Кип'ячений розсіл остудити, залити огірки, закатати під поліетиленові кришки. Огірки холодної закрутки треба тримати в холодному місці.


Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "шашлик" без кавичок