Мариновані кабачки

Консервація

Марінованние кабачкі

«Зима спитає, що влітку припасено», так говорить прислів'я. Влітку варто подбати про запаси. Пропоную рецепт з багаторазовим експериментуванням. Чим молодший кабачки (цукіні), тим хрустке виходить на виході овоч.


Інгредієнти



  • Кабачки (цукіні)

  • Морква

  • Болгарський перець

  • Ріпчасту цибулю

  • Часник

  • Парасольки кропу

  • Петрушка

  • Листя селери

  • Листя хрону

  • Перець червоний пекучий

  • Гвоздика (на любителя)

  • Для маринаду:


  • Вода - 9 склянок по 250 мл

  • Сіль - 100 г

  • Цукор - 100 г

  • Оцет 9% - 100 мл

  • Перець горошок чорний

  • Лавровий лист




Рецепт приготування маринованих кабачків


Марінованние кабачки-крок 1

Всі інгредієнти добре помити і порізати: кабачки (шайбами), часник (цілі зубчики), болгарський перець (на 4 частини), ріпчаста цибуля (на 4-6 частин), моркву.



Марінованние кабачки-крок 2

Кріп (парасольки), петрушку, селеру, хрін, помити. Червоний перець помити нарізати кільцями.



Марінованние кабачки-крок 3

Розкласти по банках зелень, потім покласти кабачки, четвертинки цибулі, морква, болгарський перець ...



Марінованние кабачки-крок 4

Зварити маринад. Воду закип'ятити додати в неї лавровий лист, перець горошок, сіль, цукор, оцет (9 склянок води вистачає на 4-5 шт. 1 літрових-800граммових банок).



Марінованние кабачки-крок 5

Киплячим маринадом залити кабачки в банку, закрити кришкою.



Марінованние кабачки-крок 6

Стерилізувати 10 хвилин.



Марінованние кабачки-фінал

Банки поставити догори головою (на кришку), таки чином перевіривши герметичність кришки.


Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "смаколики" без кавичок