Салат з серцем (під маслом)

Салати

Салат с сердцем (под маслом)

На Новий рік завжди хочеться щось нове. Колишні салати, хоч і смачні, але вже набридли. Ось вирішила відкрити пошук смачних салатів для новорічного столу. Хочеться легке, але смачне і просте. Ще прийшла до висновку, що якщо і готувати багато (я про кількість) салатів, то обов'язково в мінімальному обсязі.

А ось 2 і 3 січня завжди хочеться гарячого супу з потрошками, свіжої пюрешки і т. п. Про майонезних салатах я взагалі мовчу.

Хочу представити вашій увазі простий і смачний, соковитий салат і головне без майонезу.

 

Для приготування нам знадобиться:

гриби печериці свіжі - 200 р.

серце (у мене свинне, але може бути і яловичим, не принципово) - 1 шт.

перець болгарський 2 кольорів (можна використовувати заморожений)- 2 шт.

цибуля ріпчаста - 1 головка

оцет, цукор для маринування цибулі по 1 ст. ложки кожного,

бальзамічний оцет - 1 ч. ложка,

оливкова чи будь-яке рослинне масло - 2 ст. ложки,

корейська морквина - 100-50 р,

сіль, перець мелений чорний-за смаком,

зелень для прикраси.

Приготування:

1) Цибуля ріпчаста очистити, видалити коріння, нарізати півкільцями. Скласти в миску, засипати 1 ст. ложкою цукру і 1 ст. ложкою столового оцту 9%, перемішати і дати постояти близько 30 хвилин.

 готовим салат с сердцем

2) Гриби печериці порізати кубиком, середнього розміру. Обсмажити на рослинному маслі до легкого рум'янцю, посолити, поперчити.

3) Серце (у мене свинне) залити холодною водою і варити воду присолити) близько 1-1,5 години. Яловиче трохи довше. Готовність серця перевірити встромивши його ножем. У готовому серце ніж увійде легко. Серце остудити в бульйоні (так воно буде соковитіше). Нарізати тонкою соломкою.

4) Болгарський перець ( краще свіжий, буде хрустіти. Але можна взяти і заморожений) очистити від насіння і плодоніжки. Розрізати на 4 частини і нарізати соломкою.

5) У корейської моркви потрібно видалити зайвий жир і сік. Викласти моркву на друшлаг на кілька хвилин.

6) Зелень (у мене петрушка) порізати дрібненько. Можна взяти молодий лук або кинзу або навіть кріп. У мене їх просто не виявилося.

Всі продукти( крім зелені) скласти в миску, перемішати.фото рецепт салата с сердцем





Заправити оливковою олією і бальзамічним оцтом (у мене темний, не принципово). Посолити, поперчити. Дати постояти близько 30 хвилин. Подавати притрусивши зеленню.



домашний рецепт салата с сердцем под маслом

 

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "кухня" без кавичок