Салат " Квасолька"

Салати



Квасоля невиправдано забутий нами продукт. Дуже смачний і дуже поживний. Квасоля, горох і сочевиця відносяться до бобовим культурам. Вони відрізняються високою харчовою цінністю, оскільки містять велику кількість білкових речовин. Перша згадка про цю культуру зустрічається у давніх китайських літописах 1280 р. до н. е. Квасоля була дуже популярною стравою в Стародавньому Римі. В Європу була завезена Колумбом. Вона потрапила в Росію в XVII-XVIII ст. ст. Ймовірно, тому в нас квасоля довгий час називали французькими бобами. Спочатку її вирощували як декоративний чагарник, і лише згодом, ( кінець XVII в) квасоля стала використовуватися в приготуванні їжі. Якщо до квасолі додати інших інгредієнтів можна приготувати не тільки салати, але і другі страви, не кажучи вже про супах.

 

Для приготування салату нам знадобиться:

-1 банку квасолі в білому соусі

200 грам шинки або ковбаси

2-3 свіжих огірка

майонез для заправки

Спосіб приготування:

Банку квасолі відкрити, квасоля перекласти на друшлаг і дати стекти рідини. Ковбасу або шинку нарізати соломкою. Огірок нарізати соломкою. Скласти все в салатник.



 



Заправити майонезом. Багато майонезу не кладіть. Квасоля і огірок все одно виділять рідина, так що багато майонезу буде зайвим.

 

Буду ще робити обов'язково. Такий простий і дуже смачний салат. Наступного разу додам зеленого лука.

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "смаколики" без кавичок