Солимо огірки холодним способом

Консервація

Солім огірки холодним способом

Інгредієнти



  • Огірки

  • Парасольки кропу

  • Гілочки кропу

  • Часник

  • Корінь хрону

  • Запашний чорний перець горошок

  • Сіль - 1 ст.л.

  • Вода - 0,6 л (на 800 гр банку)




Рецепт приготування солоних огірків


Солім огірки холодним способом-крок 1

Банки гарненько промити, простерилізувати 15 хвилин (кришку стерилізувати 5 хвилин).



Солім огірки холодним способом-крок 2

Приготувати прянощі: парасольки кропу, гілочки кропу, часточки часнику, корінь хрону, запашний перець горошок. Помити.



Солім огірки холодним способом-крок 3

На дно банки викласти трави і прянощі, слідом - чисті, без «Попок» огірки, попередньо вимочені у воді 2 години (так краще стоять). Огірки класти так, щоб до верхнього рівня банки залишалося ще см 5, інакше вони, ввібравши частина розсолу, виявляться потім нагорі без заливки. Додати солі (на 1 літр достатньо 1 столової ложки без верху).



Солім огірки холодним способом-крок 4

Залити накопичений (можна джерельною) водою. Оцет в цьому рецепті не додається.



Солім огірки холодним способом-фінал

Закрити кришкою, поставити в холодне місце (прохолодний льох або холодильник). Огірочки виходять солоними і хрусткими.


Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "шашлик" без кавичок