Консервовані огірки

Консервація

Консервірованние огірки як магазинні

Засолка огірків досить трудомісткий процес і кожна господиня знає, наскільки важка ця робота, особливо якщо погода стоїть жарка. Але потрібно пам'ятати, «що влітку народиться, то зимою знадобиться»-). Огірочки можна зберігати в квартирі, єдине, кілька годин бажано їх потримати в холодильнику. Чи готові огірочки через 3 дня, а якщо дуже маленькі - наступного дня. Отже, мариновані огірочки «як магазинні». Знімайте пробу)).


Примітка: залежно від літражу змінюйте кількість оцту і солі / цукру.

На 600 гр банку-30 мл оцту 9% (в столовій ложці 15 мл рідини)

На 800 гр банку-40 мл оцту 9%

На 1 літр. банку - 50 мл оцту 9% (або 1 ч.л. 70% оцтової кислоти)

На 3 літр. банку - 150 мл оцту 9% (або 3 ч.л. 70% оцтової кислоти)

У мене інгредієнти вказані на одну літрову банку.


Інгредієнти



    Інгредіенти
  • Парасолька кропу - 1 шт

  • Лист хрону - 1 маленький

  • Морквяна бадилля - 1 гілочка

  • Перець горошок запашний - 5 шт

  • Часник - 1 зубчик

  • Огірки

  • Вода

  • Сіль - 1 ч.л. (7 гр)

  • Цукор пісок - 2 ч.л. (5 гр)

  • Оцет 9% - 50 мл




Рецепт приготування консервованих огірків


Консервірованние огірки-крок 1

Огірки замочити у воді на 1-2 години. Банки і кришки промити содою, відкласти в сторону. Підготувати всі інгредієнти, промити трави, почистити часник.



Консервірованние огірки-крок 2

У кожну банку покласти парасольку кропу, лист хрону, морквяне бадилля, чорний перець горошком, по зубчику часнику. Додати оцет.



Консервірованние огірки-крок 3

Огірки гарненько промити, зрізати попки, укласти їх в банки. Залити водою (можна не кип'яченої, можна фільтрованої або покупної з банок).



Консервірованние огірки-крок 4

У кожну банку додати по 1 чайній ложці солі.



Консервірованние огірки-крок 5

По 2 чайні ложки цукру.



Консервірованние огірки-крок 6

Банки поставити в каструлю (таз). Ємність наповнити до плічок банок водою. (Вода в банках з огірками - холодна, відповідно, і в каструлю ми наливаємо холодну воду). Поставити на вогонь. Воду в каструлі довести до кипіння і з моменту кипіння стерилізувати банки 5-7 хвилин (3-х літрові стерилізують близько 15-20 хвилин). Банки під час стерилізації я накриваю кришечками, але щільно не закриваються, тому що кришку може зірвати.



Консервірованние огірки як магазинні-фінал

Після ... банки закатати, перевернути (Не укутуючи), охолодити до кімнатної температури. Після охолодження, бажано, їх поставити на кілька годин у холодильник (я роблю це на ніч). Огірочки виходять хрусткі з кисло-солодким смаком.

Літо запасає, зима поїдає

Приємного зимарки


Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "кулінарія" без кавичок