Салат зі свіжим ананасом і креветками

Салати



 

Смачний салат, але подавати його потрібно відразу. Ананас дає сік, що робить салат більш рідким від довгого вистоювання.

 

Продукти:

0,5 склянки сирого рису

1 ананас

300 гр чищених креветок

150 гр твердого сиру

густа сметана

хрін білий

лимонний сік 1 ч. ложка

зелень за бажанням

сіль, чорний мелений перець

 

Заправку можна зробити і просто з майонезу. Тут вибирати вам. Що є і що любите?

 

Приготування:

1. Відваріть в киплячій воді рис. Води повинно бути більше ніж зазвичай, коли ви варіть рис. Коли рис буде майже готовий, посоліть воду. Перемішайте. Готовий лис повинен плавати у воді. Відкиньте рис на друшлаг або сито. Дайте стекти воді і промийте рис, знову дайте стекти воді.

Готове. Дайте рису охолонути.

 

2. Ананас очистити від шкірки. Вийняти середину. Нарізати м'якоть кубиками.



3. Червоні креветки вже готові. Їх по факту можна просто розморозити, але хто його знає як з ними зверталися до заморожування. Краще обдати їх окропом або як я помістити в киплячу воду на 1 хвилину.

Готове.

4. У салатнику з'єднайте рис, креветки, ананас, нарізаний кубиками сир. Можна додати зелено. Поперчіть, посоліть. Приготуйте заправку, змішавши густу сметану( 2 ст. ложки) з білим хроном ( 1ч. ложка) і лимонним соком( 1 ч. ложка). Цією заправкою заправте салат. Акуратно перемішайте і відразу подайте до столу.





 

Приємного апетиту!

 

 

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "смаколики" без кавичок