Вальдорфський салат (селера, яблуко, родзинки, горіхи)

Салати




 

Смачно, оригінально! Дуже легкий салатик з приємним смаком. Спробуйте. Цей салат зовсім не потребує чогось ситний і м'ясному. Дуже смачно.

Вальдорфський салат, уолдорфский салат, салат «Уолдорф» (англ. Waldorf salad) - класичний американський салат з кисло-солодких яблук, нарізаних тонкою соломкою стебел (в оригіналі) або кореня (в сучасних рецептах) селери і волоських горіхів, приправлений майонезом або лимонним соком з кайенским перцем. Допускаються й інші види горіхів. Також часто робиться з додаванням свіжого винограду або родзинок.



Уолдорфский салат вперше подавався в нью-йоркському готелі «Вальдорф-Асторія», чим і пояснюється його назва. Тоді рецепт фірмового салату не входили горіхи, однак саме рецепт з додаванням горіхів нині вважається класичним. У 1896 році рецепт уолдорфского салату був включений в куховарську книгу, випущену метродотелем «Вальдорфа» Оскаром Чирки, що оголосив себе автором рецепту, що піддалося сумніву. За іншою версією уолдорфский салат вперше з'явився в ресторанної мережі «Waldorf Lunch System», символом якої було яблуко.

 

 

Продукти:

1 втечу селери

1 середнє яблуко

жменя волоських горіхів

жменя родзинок

зелена цибуля за бажанням

майонез для заправки.

 

Приготування:

 

1. Пагони селери вимити, нарізати тоненько( на гуртки або півкола).

2. Волоський горіх можна попередньо підсушити в духовці, а можна просто використовувати куплений сирої. Волоський горіх поламати дрібненько. Це можна зробити качалкою або ножем.

Додати в салат.

3. Солодкий сорт яблука( у мене червоне солодке) очистити від насіння і шкірки. Нарізати кубиками і додати в салат.



4. Можна додати зелені або зеленого лука. Я цього не робила. Вирішила приготувати за класичним рецептом.

5. Ізюм вимити, обшпарити окропом. Перебрати, видаливши кісточки і хвостики. Додати в салат.



6. Заправити салат майонезом. Я не солила. Подати до столу. Салат краще подавати холодним. Думаю близько 20 хвилин потрібно дати йому настоятися в холодильнику.



Виходить дуже смачно. Пагони селери можна замінити на корінь селери, але його потрібно перед додаванням в салат обробити, заливши окропом і т. д.

 

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "кухня" без кавичок