Десерт "Пустеля Сахара"

Десерти

Я обожнюю всілякі десерти! По-перше, за їх смак. По-друге, за те, що їх приємно їсти з креманки, розтягуючи задоволення ;) Будь-яка трапеза відразу ж стає святковою!



Десерт Пустыня Сахара



Так як цей десерт називається «Пустеля Сахара», то в ній обов'язково буде присутнім пісок. Але не цукровий ;) я, зазвичай, взагалі не стала класти. Однак смак все одно вийшов солодким, але в міру.



Отже, роль піску в цьому десерті виконає печиво. А для поліпшення смаку я до нього додала ще й горіхи. Скажу пару слів про цих компонентах.



Десерт "Пустеля Сахара"



Печиво слід взяти звичайне, без будь-яких начинок, прошарків, глазурі тощо. У мене в цей раз - «До чаю». Підійдуть також «До кави», «Ювілейне» (звичайне), «Пряжене молоко», «Цукрове» і їм подібні.



Горіхи можна вибрати за смаком. На мій погляд, найкращий варіант для даного десерту - це волоські або арахіс. Я зупинилася на друге. Взяла звичайні, без обжарювання і солі. Отже...



Необхідні інгредієнти (на 3 порції):



100 г печива



0,5 склянки несолоного арахісу



250 г вологого сиру



1 великий банан



2 столові ложки лікеру



50 мл молока



Приготування:



Печива поламала на шматочки і відправила в подрібнювач. З найбільш свіжими і розсипчастими печивом процес вийде швидше, а результат смачніше ;)



Десерт "Пустеля Сахара"



Виклала перемелені в крихти печива в окремий посуд.



Десерт "Пустеля Сахара"



Засипала в подрібнювач арахіс, прямо з шкіркою (при бажанні можна очистити).



Десерт "Пустеля Сахара"



Подрібнила, але не зовсім в борошно. Поєднала і перемішала з печивом.



Десерт "Пустеля Сахара"



Половину отриманого «піску» розклала по креманкам.



Десерт "Пустеля Сахара"



Банан і вологий сир (у мене 9%-ї жирності) поєднала у високій склянці.



Десерт "Пустеля Сахара"



Влила сюди ж молоко і лікер.



Десерт "Пустеля Сахара"



Перетворила масу в пюре за допомогою блендера (можна використовувати міксер). Розклала в рівній кількості по креманкам.



Десерт "Пустеля Сахара"



Поверх сирної маси розподілила решту суміш печива і горіхів.



Десерт "Пустеля Сахара"



Солодкий смак виходить за рахунок печива (у них же по-любому є цукор і, як правило, чимало!), лікеру і банана.



Десерт Пустыня Сахара



Можна дати десерту трохи постояти, щоб печиво просякло сирною масою, а можна приступати до отримання задоволення відразу ж! ;)

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "кухня" без кавичок