Фруктовий хмиз за 20 хвилин

Десерти

фруктовый хворост

В одному з рецептів я вже ділилася з вами знахідкою - тістом філо. Грати з ним настільки цікаво, що навіть дивуюсь, як це я про нього раніше нічого не знала. Тепер вчуся розтягувати це тісто, хоча набагато легше піти і купити листи цього тіста в магазині.



З тістом дуже легко працювати. Ще один плюс - в ньому немає дріжджів, а це значить, що випічка більш корисна, ніж дріжджові смаколики. Якщо не зловживати цукром, то можна навіть готувати корисну випічку, яка не буде «осідати» на талії і стегнах.



Сьогодні я хочу розповісти, як за 10 хвилин можна сформувати фруктовий хмиз, який порадує близьких. Цей десерт дуже швидко готується, так що не мине й півгодини, як ви зможете пригощалися смачною випічкою.



Для приготування фруктового хмизу необхідні такі продукти:

2 листи тіста філо

2-3 ст. л. вершкового масла

1 яблуко

сік 1/4 лимона

цукрова пудра для посипання



Нарізаємо тісто філо квадратами і викладаємо їх на деко.

фруктовый хворост

Нагріваємо вершкове масло, щоб їм було зручно змащувати тісто.

фруктовый хворост

Тісто злегка змащуємо вершковим маслом. Якщо не виходить зробити це пензликом, то змащуємо рукою або поливаємо тісто рідким маслом ложкою.

фруктовый хворост

Далі викладаємо ще по одному квадратика тіста філо, зверху тих, що вже змащені маслом. Тісто сминаем пальцями так, щоб утворилися складки.

фруктовый хворост

Яблуко нарізаємо тонкими часточками. Збризкуємо їх лимонним соком, щоб вони зберегли красивий колір.

фруктовый хворост

Викладаємо яблучні дольки в складки тіста на деко.

фруктовый хворост

Відправляємо деко з фруктовим хмизом у духовку. Температурний режим - 200 градусів. Час випічки близько 10 хвилин. Готовність визначаємо за кольором.



Готовий фруктовий хмиз посипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу.

фруктовый хворост

З побажаннями приємного апетиту піду готувати ще одну порцію фруктового хмизу. На цей раз він буде з грушею і консервованим персиком.

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "шашлик" без кавичок