Тісто для пельменів

Страви з м'яса

Популярний рецепт тіста


дозволяє приготувати тісто для пельменів рецепт , який наведено нижче, розкриває секрет дуже смачних пельменів. Тісто це дуже легко розкачати, а також з нього вкрай зручно ліпити.


Необхідні інгредієнти для тіста:

  • два яйця;

  • 500 грам пшеничного борошна;

  • один стакан молока;

  • одна чайна ложка солі;

  • одна столова ложка рослинної олії.


Процес приготування

Висипати борошно гіркою на стіл і відразу додайте сіль. Зробіть поглиблення в цій гірці і вилийте туди масло. Це якраз воно робить тісто пластичним і м'яким.


Збийте яйця у великій чашці і додайте до них теплого молока. Вилийте суміш у поглиблення, а потім замішайте тісто. Можна це зробити на обробній дошці або в досить великій мисці. Коли воно стане грудкою і відійде від стінок посуду, викладіть його на стіл і вимішуйте далі вже на ньому.


Гарненько вимісити тісто, щоб воно було податливим і пружним, не прилипає до рук і столу. Коли ви відчуєте, що воно вже готове, змочіть руки соняшниковою олією і знову гарненько вимісіть. Потім накрийте тісто рушником і залиште приблизно на півгодини.


testo


Альтернативні рецепти тіста для пельменів


Тісто для пельменів на кефірі

На таке тісто для пельменів рецепт вимагає лише 350-400 грам борошна і 250 мл кефіру. Воно виходить м'яким, смачним і не рветься. З його залишків можна навіть спекти приємні на смак коржі.


Вилийте кефір в глибоку миску, додайте 170-200 гр борошна і перемішайте ложкою так, щоб маса стала однорідною. Далі вводите залишилася борошно поступово, руками вимішуючи тісто. Покладіть його в холодильник приблизно на 40 хвилин або навіть трохи більше.


Класичне тісто для пельменів

Цей варіант приготування тіста для пельменів - найбільш поширений і традиційний. Таке тісто розкачувати потрібно дуже тонко. Вам знадобиться півсклянки холодної води (з морозильної камери), одна чайна ложка солі, два великих яйця і дві склянки борошна.


Перемішайте борошно з сіллю і «побудуйте» гірку. У її центрі зробіть ямочку і вбийте туди, перемішуючи виделкою, спочатку одне яйце, а потім і другий. Далі вливайте поступово холодну воду і замішують тісто руками. Зліпити кульку і мисліть його. Тісто досить туге, так що процес може здатися досить складним. Якщо воно вийде дуже сухим, можна додати ще трохи води. Якщо ж тісто буде занадто липким і м'яким, підсипте борошна. Після десяти-п'ятнадцяти хвилин ретельного вимішування, прикрийте майже готове тісто рушником і дайте йому постояти годину або трохи більше на столі.


Тісто для пельменів без яєць


У стандартне тісто для пельменів не повинні додаватися яйця, так як воно може вийде тугим і погано розкочується, а пельмені з нього - жорсткими. У пельменях найголовніше - це начинка, тому в тесті не повинно бути нічого зайвого. Подивимося, як приготувати тісто для пельменів без яєць .


Що знадобиться для приготування тіста:



  • 3 склянки борошна;

  • 2/3 склянки води;

  • 1 чайна ложка солі.


  • Тісто, ретельно вимішати, поставте в холодильник на 30 хвилин.

  • Коли півгодини пройде, дістаньте тісто для пельменів без яєць , поріжте його на шматочки, розкачайте і ліпіть з нього домашні, смачні пельмені

  • information_items_13898


    Заварне тісто для пельменів


    Давайте подивимося, чи легко приготувати заварне тісто для пельменів , яке також може використовуватися і для ліплення вареників. Вийти воно має дуже еластичним, що не рветься і не липнуче до рук і поверхні, а пельмені - смачними, соковитими і м'якими. Ліпити з такого тіста дуже зручно.


    Необхідні інгредієнти для приготування:



    • 30 гр рослинної олії;

    • 400-500 гр борошна;

    • одна ч.л. солі;

    • 250 гр окропу.


    Процес приготування:


  • Висипати борошно в глибоку миску, зробіть у ній невелике поглиблення.

  • Сіль додайте в борошно і перемішайте.

  • Потім влийте половину склянки окропу і розмішайте ложкою.

  • Далі слід додати 30 гр рафінованої соняшникової олії і знову розмішати.

  • Що залишився окріп влийте і ложкою акуратно перемішайте тісто.

  • Висипати борошно на стіл і викладіть туди ж тісто.

  • Ретельно замісіть його. Воно повинно бути гарячим, але ні в якому разі не обпалювати руки.

  • Процес вимішування займе у вас близько десяти хвилин, а готовим заварне тісто для пельменів вважається тоді, коли воно вже зовсім не липне до рук.

  • Дайте тіста полежати під рушником близько п'ятнадцяти хвилин.

  • Цей варіант приготування також використовують для тіста для пиріжків. Відповідно, можна поєднувати готування пельменів з готуванням пиріжків.


    Відео рецепт базового тіста для пельменів без яєць. Головне дотримати технологію - дати можливість тіста полежати



    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "кулінарія" без кавичок