Сирне печиво "Гуси-лебеді"

Випічка

Літо - сезон фруктів і ягід. Саме потрібне і корисне ласощі. Але мої діти все ж просять спекти печенюшек. Саме мама мене пригостила домашнім сиром. Я і вирішила приготувати сирне печиво. Щоб діткам було цікаво їсти, зробила форму у вигляді лебедів (робила вперше). Завжди вважала, що фігурне ручне печиво складно робити, виявилося все досить просто навіть новачкові.

 

Сирне печиво "Гуси-лебеді"



Кількість тіста у мене вийшло велике, тому я спекла тільки одну частину, іншу помістила в холодильник і використала на наступний день. Вироби з сиру завжди смачніше свіже.

 

Час приготування: 40 хвилин для виготовлення та випікання, 30 хвилин для охолодження тіста.

 

Ступінь складності: середній.

 

Для виготовлення сирного печива «Гуси-лебеді» нам знадобиться:





сир - 500 г

маргарин або вершкове масло - 200 г

цукор - 100 г ( половина витрачається на начинку)

борошно (скільки візьме тісто) - 2-3 ст

сода - 0,5 ч. л.

олія рослинна

 

Спосіб приготування:





Сир покласти в глибоку миску для замішування тіста.

 

Сирне печиво "Гуси-лебеді"

 

Нарізаємо на шматочки маргарин або вершкове масло, з'єднайте з сиром.

 

Сирне печиво "Гуси-лебеді"

 

Додаємо 50 г цукру, соду. Додаємо 2 склянки борошна,

 

Сирне печиво "Гуси-лебеді"

 

З допомогою ножа подрібнюємо до однорідної маси.

 

Сирне печиво "Гуси-лебеді"

 

Скачуємо тісто в грудку, додаємо ще борошна.

 

Сирне печиво "Гуси-лебеді"

 

Дуже важливо не перестаратися з борошном, інакше печиво вийде не сирного смаку.

Готове тісто покласти в холодильник на 30 хвилин.

Охолоджене сирне тісто розгортаємо в пласт. За допомогою склянки вирізаємо кола.

 

Сирне печиво "Гуси-лебеді"

 

Кожен коло змащуємо рослинним масло і посипаємо цукром.

 

Сирне печиво "Гуси-лебеді"

 

Складаємо навпіл.

 

Сирне печиво "Гуси-лебеді"

 

Робимо три надрізи за спаданням.

 

Сирне печиво "Гуси-лебеді"

 

Перекладаємо заготовку на деко, змащене рослинним маслом.

Розправляємо шию лебедя і хвіст. Використовуючи насіння льону або джем ( це в моєму випадку), виділяємо око птаха.

 

Сирне печиво "Гуси-лебеді"

 

Відправляємо випікатися в духовку, розігріту до 200 градусів на 20 хвилин до золотистого кольору.

 

Сирне печиво "Гуси-лебеді"

 

За бажанням остигле печиво можна посипати цукровою пудрою.

 

Сирне печиво "Гуси-лебеді"

 

Приємного чаювання.

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "кухня" без кавичок