Печиво-сендвіч з сирною начинкою

Випічка

печенье сэндвич с творожной начинкой

Останнім часом я буквально «підсіла» на солодощі, в яких присутня сир: цукерки, печиво, бісквіти з сирними начинками. Все це, до свого сорому зізнаюся, покупне, а не домашнє, так як часу на готування не вистачає катастрофічно.

 

І ось нещодавно серед рецептів мою увагу привернув цікавий варіант печиво-сендвіч - з сирною прошарком. Але в оригінальному рецепті сир був з'єднаний з джемом. Я ж не прихильниця нудотно-солодких страв, тому і вирішила замінити цю начинку на звичайний несолодкий (а навіть злегка солонуватий) м'який сирний сир.

 

Цей рецепт повністю виправдав мої надії, так як навряд чи можливо придумати щось більш просте і швидке. Але один секретик я все-таки помітила. І розкрию вам його в самому кінці:)

 

Для приготування печива знадобляться наступні інгредієнти:

масло вершкове (або маргарин) - 100г

цукор - 70 г

яйце - 1 шт.

борошно - 250-300 г

сода - 0,5 ч. л.

начинка - будь-яка сирна (та й не тільки) на ваш смак*

 

*я використовувала 1 упаковку 100 г м'якого сирного сиру

Печиво-сендвіч з сирною начинкою 

Складність: мінімальна.

 

Час приготування: близько 1 години.

 

Масло, цукор і яйце ретельно перемішуємо.

Печиво-сендвіч з сирною начинкою 

Печиво-сендвіч з сирною начинкою



Додаємо соду з борошном. Борошно краще вводити поступово, по частинах.

Печиво-сендвіч з сирною начинкою 

Вимішуємо м'яке і еластичне тісто. Ось як воно має виглядати.

Печиво-сендвіч з сирною начинкою 

На присипаній борошном поверхні розкачуємо досить тонко (2-3 мм) тісто. Круглої невеликий формочкою (діаметром 4-5 см) вирізаємо кружечки.

Печиво-сендвіч з сирною начинкою 

Викладаємо їх на деко, вистелений папером для випічки. У мене вийшло 2 таких листа, на кожному близько 30 печенюшек.

Печиво-сендвіч з сирною начинкою 

Випікаємо в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці протягом 15 хвилин.

Печиво-сендвіч з сирною начинкою 

Печиво повинне злегка підрум'янитися.

Печиво-сендвіч з сирною начинкою 

Повністю охолодити печиво. Ось такі половинки сендвіча повинні вийти.

Печиво-сендвіч з сирною начинкою 

Змащуємо одну половинку сирком (або в моєму випадку сиром), не занадто товстим шаром, і накриваємо другою половинкою.

Печиво-сендвіч з сирною начинкою 

Зберігатися це печиво слід в холодильнику!

 

Ну а тепер настав час розкрити вищезгаданий секрет вдалого печива! Увага: печиво тільки виграє, якщо його не відразу. Краще приступати до дегустації після того, як печенюшки деякий час (хоча б 3-4 години) побудуть в холодильнику.

 

За цей час начинка «схопиться», стане твердішим і краще склеїть дві половинки між собою. А при відкушуванні не буде вилазити за межі печива. Сирок віддасть частину вологи печінкою, і воцарит повна гармонія!

Печиво-сендвіч з сирною начинкою 

Приємного апетиту!

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "смаколики" без кавичок