Соковиті котлети з яловичини і моркви

Страви з м'яса

Багато хто скаржиться на те, що котлети з яловичини (та й багато інші страви) виходять сухуватими. Звичайно, можна додати трохи сала або зробити фарш 50/50 зі свининою. Але що робити, якщо іншого м'яса немає?



Соковиті котлети з яловичини і моркви

В принципі, у мене проблема сухості страв з яловичини не варто. Не знаю в чому справа. Чи То я так люблю яловичину, що просто цього не помічаю, то завжди вибираю хороші рецепти ;)



Тим не менш, мені захотілося спробувати варіант, де морква використовується не просто для легкого відтінку страви, а в досить серйозному кількості. Вийшло смачно! Тому ділюся з вами, дорогі читачки Алимеро, фотозвітом! :)



Інгредієнти:



700 г яловичини (вага м'якоті)



2 великих моркви або 3-4 середніх



1 пучок петрушки



3 середніх цибулини



1 яйце



сіль



мелені перці



рослинна олія



кип'ячена вода



борошно



Приготування:



М'ясо добре промила під прохолодною водою. Видалила плівку.



Соковиті котлети з яловичини і моркви



Підготувала овочі. Очистила цибулю, вимила й очистила моркву. Петрушку промила, видалила стебла (їх залишила для варіння картоплі для гарніру).



Соковиті котлети з яловичини і моркви



Овочі і м'ясо нарізала невеликими шматочками.



Соковиті котлети з яловичини і моркви



Пропустила всі 4 інгредієнта (яловичину, моркву, цибулю, петрушку) через м'ясорубку.



Соковиті котлети з яловичини і моркви



Потім прокрутила фарш другий раз. Я завжди проробляю цю процедуру повторно, якщо хочете отримати на виході дуже ніжне блюдо.



Соковиті котлети з яловичини і моркви



Залишила фарш на кілька хвилин, поки зайнялася миттям м'ясорубки.



Злив утворилася рідина. Додала яйце, сіль, свіжомелені перців (чорний, білий, червоний).



Соковиті котлети з яловичини і моркви



Одна з особливостей цього фаршу полягає в вимішування. Я це робила 12-15 хвилин. В результаті вийшла дуже слухняна маса.



Соковиті котлети з яловичини і моркви



Сформувала з фаршу круглі котлетки, обваляла їх у борошні з обох сторін.



Соковиті котлети з яловичини і моркви



Обсмажила по 3-4 хвилини на кожній стороні на сильному вогні (без кришки).



Соковиті котлети з яловичини і моркви



Потім скинула вогонь на мінімум, влила в сковороду трохи гарячої кип'яченої води.



Соковиті котлети з яловичини і моркви



Накрила кришкою і гасила ще 12-15 хвилин.



Соковиті котлети з яловичини і моркви



Котлетки вийшли соковитими, ніжними і симпатичними за рахунок різнокольорових вкраплень ;)

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "кулінарія" без кавичок