Свинина по-польськи в мультиварці

Страви з м'яса

мясо по-польски в мультиварке

Останнім часом я дуже часто готую в мультиварці, так як зайнялася в'язанням і часу на повноцінне приготування їжі в мене не вистачає. Виявляється, гарної хазяєчкою можна бути навіть тоді, коли за плитою не стоїш цілий день, якщо під рукою є надійна помічниця - мультиварка.



Завдяки цій знахідці в світі техніки я можу готувати смачні і корисні для організму страви швидко і без особливих зусиль. Днями я навіть примудрилася приготувати одночасно дві страви в мультиварці. В чаші готувалася гречана каша, а на пару готувалася рибка в спеціях. Все вийшло дуже смачно. Здивувалася, що рибний запах не позначилася на смак каші.



Сьогодні я вирішила для вас підготувати рецепт не гірше, ніж гречка з маринованою рибкою. Поговоримо про приготуванні м'яса по-польськи. Якщо у вас немає мультиварки, то це не привід проходити повз, так як приготуйте страву можна в утятнице в духовці.



Для приготування свинини по-польськи в мультиварцінеобхідні наступні продукти:

1 кг м'якого свинячого м'яса

50 г вершкового масла

1,5 склянки вершків

2 склянки томатного соку

100-150 г бринзи

4-6 ст. л. рослинного масла для смаження м'яса

0,5 ст. л. цукру

сіль за смаком

спеції (чорний мелений перець, лавровий лист, чебрець, коріандр та ін за бажанням)



Думаю, вам цікаво буде дізнатися, звідки взявся цей рецепт в моїй колекції. Чоловік моєї знайомої працює шеф-кухарем в невеликому ресторані. Приблизно рік тому він їздив у Польщу обмінюватися досвідом і знайшов для себе рецепт приготування м'яса по-польськи.



З Анею у них дуже цікаві сімейні взаємини, так як вона намагається все спростити, а він ускладнити. В черговий раз Аня вирішила довести, що і в мультиварці можна приготувати страву не гірше, ніж готує чоловік в ресторані. Час приготування та роботи скоротилися, а Андрій був вражений, що блюдо вийшло дуже смачним.



Аня потім всім дівчаткам хвалилася, що готує смачніше чоловіка і, попутно, ділилася рецептом приготування м'яса по-польськи. Так і з'явився у мене цей чудовий швидкий рецепт, хоча спробувати його змогла лише тоді, коли у мене вдома з'явилася мультиварка.

мясо по-польски в мультиварке

Для приготування страви м'ясо повинно бути свіжим, так як із замороженого м'яса страва може вийти жорстким. М'ясо режим невеликими тонкими смужками.

мясо по-польски в мультиварке

Смажимо його до злегка золотистого кольору на рослинній олії з додаванням вершкового масла.



Готову заготовку перекладаємо в каструлю мультиварки.

мясо по-польски в мультиварке

Бринзу кришимо або нарізаємо на невеликі шматочки.

мясо по-польски в мультиварке

Посипаємо бринзою м'ясо. Додаємо улюблені спеції до м'яса (їх повинно бути досить багато, щоб м'ясо вийшло ароматним).

мясо по-польски в мультиварке

Заливаємо вершки і включаємо програму «Тушкування» на 30 хвилин.

мясо по-польски в мультиварке

Тепер можна додати томатний сік.

мясо по-польски в мультиварке

М'ясо солимо і додаємо цукор.

мясо по-польски в мультиварке

Включаємо програму «Гасіння» ще на 20 хвилин і після звукового сигналу залишаємо нудитися м'ясо в мультиварці на підігріві близько 1 години. За цей час м'ясо вбере в себе всі соки і стане надзвичайно м'яким.



Подаємо м'ясо до столу в теплому вигляді, прикрасивши зеленню. Прекрасним доповненням до страви будуть свіжі або приготовані на грилі овочі.

мясо по-польски в мультиварке

Приємного апетиту!

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "кулінарія" без кавичок