Картопляна запіканка з грибами

Другі страви

Не знаю, чи вдасться коли-небудь, хоч яким-небудь дієтолога змусити мене відмовитися від картоплі. Все-таки, як не крути, цей продукт залишається для нас одним з головних і улюблених.



Картопляна запіканка з грибами



Для мене завжди проблема, якщо мені потрібно готувати обід, а вдома немає картоплі. У теж час, якщо вона є, завжди можна придумати що-небудь цікаве. Наприклад, картопля і гриби непогано поєднуються.



Сьогодні я вирішила зробити картопляну запіканку з опеньками. Звичайно, можна приготувати це блюдо з будь-якими грибами, але мій чоловік цієї осені пішов у ліс, коли йшов «шар» опеньків. Природно, у мене в морозилці нині зимують опеньки.

 

Інгредієнти

 

10-15 картоплин

 

300 г відварених заморожених грибів

 

3 яйця

 

30 г вершкового масла

 

3 ст. л. сметани

 

кріп (у мене заморожена)



сіль за смаком



рослинна олія для смаження

 

Час приготування: 1 година 15 хвилин

 

Складність: легко

 

Хід роботи

 

Спочатку я почистила і поставила варитися картоплю.



Картопляна запіканка з грибами 

Поки варилася картопля, я зайнялася підготовкою інших інгредієнтів на запіканку. Гриби дістала з морозилки.



Картопляна запіканка з грибами



Так як я заморожувала опеньки цілими, коли брикет підтанув, порубила їх ножем на дошці.



Картопляна запіканка з грибами 

Почистила і дрібно порізала цибулину. Підсмажила на рослинному маслі.



Картопляна запіканка з грибами 

Через кілька хвилин додала до цибулі гриби.



Картопляна запіканка з грибами 

Кілька хвилин смажила, помішуючи. Опеньки заморожені у вареному вигляді, так що я орієнтувалася тільки на ступінь готування цибулі і кількість рідини в сковороді (її бути не повинно).



Картопляна запіканка з грибами 

Коли картопля зварилася, я зробила з неї пюре. Додала вершкового масла і трохи картопляного бульйону. Щоб вийшло пюре однорідним, важливо злити бульйон повністю, і тільки після того, як картопля измят, додавати потрібну кількість бульйону або молока (сфотографувати процес забула, але, сподіваюся, ви мені це вибачте).



Яйця збила блендером. Приблизно третина додала в пюре і ретельно перемішала.



Картопляна запіканка з грибами 

До решти яєць додала сметану і перемішала виделкою. Можна, звичайно, і блендером.



Картопляна запіканка з грибами 

Форму для запікання змастила маслом і обсипала сухарями.



Картопляна запіканка з грибами 

Приблизно 2/3 картопляного пюре виклала у форму, зробивши бортики.



Картопляна запіканка з грибами 

У вийшло поглиблення виклала гриби і цибулю рівним шаром.



Картопляна запіканка з грибами 

До яєць зі сметаною додала дрібно порубаний кріп. Тобто, у мене він не рубаний, а заморожений і перетертий в пакеті. Виходить так дрібно, як ножем не изрубишь.



Картопляна запіканка з грибами 

Перемішала.



Картопляна запіканка з грибами 

Отриманою сумішшю залила гриби (частина суміші залишила для змащування верху запіканки). Яйця і сметана добре поєднуються з грибами і, в той же час, зроблять грибний шар більш міцним, не рассыпающимся.



Картопляна запіканка з грибами 

Залишився пюре виклала на гриби, разровняла і змастила яєчно-сметанною сумішшю.



Картопляна запіканка з грибами 

Поставила в духовку, розігріту до 180 градусів на 45 хвилин. Дала трохи охолонути.



Картопляна запіканка з грибами



 

Запіканка готова до розрізання, розкладання по тарілках і миттєвого зникнення з них.



Картопляна запіканка з грибами 

Приємного апетиту!

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "шашлик" без кавичок