Запіканка з гарбуза і сиру

Другі страви

Коли було холодно, занесла гарбуз з балкона в кімнату. Ось уже другий тиждень кошусь на неї і думаю, що б такого гарбузового приготувати. Рішення прийшло, коли я згадала про півкіло сиру в холодильнику.

 

Запіканка з гарбуза і сиру 



Сирну запіканку я роблю щотижня. Не сказати, що вона набридла, але потягнуло мене на різноманітність. Тим більше замало 500 г сиру на запіканку, так і гарбуз треба з'їсти.

 

Пошукала рецепти. У всіх гарбуз кладеться в сир або сира, натерта на тертці, або обсмажена шматочками. Вирішила зробити з шматочками - красиво. Але коли розрізала гарбуз, побачила, що вона зовсім не яскраво-помаранчевого кольору. Так що контрасту не вийде. Тоді я вирішила поекспериментувати і покласти гарбуз сир у вигляді пюре.

 

Для сирно-гарбузової запіканки я взяла:

 

500 г кисломолочного сиру

500 г очищеної гарбуза

4 яйця

0,5 склянки цукру

3 ст. л. манної крупи

2 ст. л. сметани

Трохи вершкового масла і манної крупи для змазування і посипання форми для випічки.

 

Складність: легко.

 

Час приготування: 1, 5 години.

 

Хід роботи

 

Спочатку я очистила півкілограмовий шматок гарбуза від насіння і шкіри.

Нарізала великими шматками.



Запіканка з гарбуза і сиру 

Поставила варити.



Запіканка з гарбуза і сиру 

Тим часом з'єднала сир, цукор і яйця.



Запіканка з гарбуза і сиру 

Збила в однорідну масу блендером.



Запіканка з гарбуза і сиру



Додала манку і перемішала.



Запіканка з гарбуза і сиру



Манке краще дати трохи набрякнути, і я зайнялася гарбузом. Відкинула шматки вареної гарбуза на друшляк. До речі, зварилася вона дуже швидко, хвилин за 5-7.



Запіканка з гарбуза і сиру 

Подрібнила в пюре знову ж блендером.



Запіканка з гарбуза і сиру

 

Змішала гарбузове пюре з сиром.



Запіканка з гарбуза і сиру 

Змастила Форму вершковим маслом і обсипала манкою. На запіканку я завжди так роблю. Манка вбирає зайву рідину і не дає запіканці прилипнути.



Запіканка з гарбуза і сиру



Виклала сирно-гарбузову масу у форму і поставила в духовку, розігріту до 190 градусів на 1 годину.



Запіканка з гарбуза і сиру



Відразу змащувати сметаною верх не стала, так як маса вийшла рідкувата.

Зробила це за 10 хвилин до закінчення випікання. Подрумянила запіканку верхньої пальником і вийняла з духовки.



Запіканка з гарбуза і сиру



Після того як запіканка трохи охолола, ми знімали пробу. Їли зі сметаною, а коли охолола - просто чаєм. Сподобалося навіть чоловіку, який гарбуз не дуже любить.



Запіканка з гарбуза і сиру 

Спробуйте і ви приготувати таку запіканку - смачно і корисно, і для дорослих, і для дітей. Приємного апетиту!

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
фото
Олена 03-10-2017 18:15
Чудовий рецепт?Запіканочка надзвичайно смачна?
фото
Анна 08-11-2018 19:03
Дуже смачна запіканка)))
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "смакота" без кавичок