А-ля глінтвейн

Напої

А-ля глінтвейн



Гучна назва. Але цей напій багато в чому нагадує глінтвейн. І за інгредієнтами, і за смаковими якостями, і за користь з призначенням! Словом, цей напій допоможе в зимову або сльотаву пору зігрітися, уникнути застуди і отримати задоволення.



В принципі, часу на приготування а-ля глінтвейну піде зовсім мало - власне, на кип'ятіння води і підготовку всіх інгредієнтів. До речі, хочу сказати, що вони можуть чергуватися - в залежності від того, чого ви чекаєте від нього. Скажімо, у мене не було гвоздики, так я поклала в термос пару насіння кардамону, який і на шлунковий тракт чудово діє, і на дихальну систему, і сам по собі ароматний.



Інгредієнти



Вода - 1 л

Меліса (сушена) - 5 г

Шипшину - 8-10 ягід

Липа - 5 г

Яблуко - 50 г

Апельсин - 3-4 зубчики

Лимон - 10 г

Смородинове варення - 1 ст. л.

Варення абрикосове - 1 ст. л

Цукор або мед - за смаком.



Спосіб приготування



Зберемо всі продукти, які будуть брати участь в приготуванні цього вітамінного і смачного напою.



А-ля глінтвейн



Потім нам залишиться налити в чайник літр води і відправити його на газ. Поки вода закипає, ми з вами встигнемо зробити всі справи.

Отже, спочатку наріжемо не на зовсім тонкі дольки помаранч.



А-ля глінтвейн



Потім у такому ж форматі наріжемо яблуко, бажано солодке і з червоними боками.



А-ля глінтвейн



Після цього кожну часточку розділимо на 8 рівних частин, щоб вони красиво виглядали в чашці і їх зручно було діставати ложечкою.



А-ля глінтвейн



Коли вода закипить, відправимо в термос шипшина, мелісу, липу, шматочок лимона. Заллємо окропом і закриємо кришкою.



Через хвилин 15 сюди можна відправити апельсин з яблуками, а також обидва види варення. Знову закриємо кришкою термос, і через 5 хвилин виллємо все це в чайник, який буде зручний для подальшого користування.



А-ля глінтвейн



До речі, є кілька цікавих нюансів. Перше, це - шипшина. Прийнято вважати, що його довго заварюють. Вистачає й чверті години постояти в термосі! Якщо хочете, щоб він довше був в окропі, можете його залишити. Але тоді розм'якнуть апельсин і яблуко.



Друге, коли виллємо все в чайник, не забудемо вийняти звідти травички і шипшина. А якщо ні, то можна і залишити там, лише б вам не заважали вони в чашці.



Третє, напій може здатися кисловытм. Тому приготуйте мед - він і принесе користь, і зробить більш солодким напій.



І останнє. Мені вдалося спробувати напій не тільки в гарячому вигляді. Я вилила його в чайник, і він через час, звичайно ж, охолов. Я вирішила спробувати. І, знаєте, сподобалося - шматочки яблука і апельсини вийшли цілі-цілісенькі, а сам напій - ще більш напитавшимся.



Так от, я вирішила, що це буде відмінний напій, і в літню спеку! Тільки охолодити його або додати в нього пару кубиків льоду!



А-ля глінтвейн

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "смаколики" без кавичок