Гарбузово-морквяний сік в мультиварці

Напої

тыквенно-морковный сок

Дівчатка, як же я рада, що тепер зі мною на кухні готує мультиварка. Щастя свого мені не передати. Ось, наприклад, сьогодні я вирішила приготувати гарбузовий сік. В мультиварці є спеціальна програма «Гасіння», в якій температура приготування їжі не перевищує 95 градусів.



Використовуючи цю програму, я можу приготувати сік, не «виварюючи» вітаміни. Вони ж руйнуються по досягненні 100 градусів. Прикро тільки, що деякі вітаміни в будь-якому випадку руйнуються, а адже сік виходить таким смачним, що разом з усіма смакотою хотілося б зарядити організм корисними речами в осінній період.



Для приготування гарбузово-морквяного соку необхідні такі продукти:

800 г гарбуза без шкірки і насіння

400 г моркви

150-200 г цукру

1,5 л води

0,5 ч. л. лимонної кислоти

щіпка ванільного цукру



Якщо у вас немає мультиварки, тоді всі дії ви можете зробити без неї, приготувавши сік в каструлі на плиті.



Очищаємо і нарізаємо невеликими шматочками гарбуз і моркву.

тыквенно-морковный сок

Відправляємо шматочки моркви і гарбуза в чашу мультиварки і заливаємо 1 л води.

тыквенно-морковный сок

Відправляємо в чашу мультиварки і включаємо програму «Тушкування» на 1 годину.

тыквенно-морковный сок

Після звукового сигналу закінчення приготування мультиварку відкриваємо, відціджуємо воду, в якій варилися овочі, а відварені шматочки овочів перекладаємо в іншу ємність.

тыквенно-морковный сок

За допомогою заглибного блендера пюрируем овочі.



Додаємо цукор за смаком.

тыквенно-морковный сок

Овочеве пюре перекладаємо знову в чашу мультиварки, заливаємо воду, в якій варилися овочі і ще 0,5 л води. Включаємо мультиварку на програму «Тушкування» на 15 хвилин.



Після звукового сигналу сік остуджуємо і розливаємо по склянках. Можна ласувати вітамінним напоєм, який сподобається своїм сонячним виглядом і яскравим смаком не тільки дорослим, але й дітям.

тыквенно-морковный сок

Якщо гарбузовий смак вам не подобається, то в склянку з соком можна додати трохи апельсинового або грейпфрутового соку (6:1). За смаком одержаний сік буде нагадувати апельсиновий або грейпфрутовий, а за корисністю - гарбузово-морквяний.



Приємного апетиту та міцного здоров'я!

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "кухня" без кавичок