Класичний американський кекс Брауні

Випічка

Класичний американський кекс Брауні

Брауні - один з тих десертів, який сподобається навіть тим, хто заперечує свою любов до солодкого. Його характерними і унікальними особливостями є мінімальний вміст борошна (у це важко повірити, але на цілий кекс йде всього одна столова ложка муки!) і властивість розкривати багатство смаку не відразу після випічки, а на наступний день, злегка підсохлому вигляді.



Існують дві «школи» приготування брауні, і прихильники обох ведуть нескінченні баталії щодо кількості того чи іншого інгредієнта і консистенції готового продукту. За однією рецептурою м'якоть кексу зберігає тягнеться, карамельну структуру, і це ріднить його з французьким десертом Moelleux au chocolat (ніжне шоколадне суфле). За іншим рецептом - і саме його вважають класикою американської кулінарії, кекс виходить однорідно пористим і крихким. І ось, що потрібно для його приготування:



150 г гіркого шоколаду (не менше 75% какао)

130г розм'якшеного вершкового масла

150г цукру

2 невеликих яйця (С1) 1 жовток

1 ст. ложка борошна

1 ст. ложка порошку какао

1/3 ч. л. розпушувача

Сіль на кінчику ножа

Жменю горішків (за бажанням - волоські, фундук смажений, кешью або їх суміш)





120 грамів шоколаду (1 плитка 1 ряд від іншої плитки) розтопити на водяній бані. Решті шоколад покришити на дрібні шматочки.

Класичний американський кекс Брауні



Духовку нагріти до 180*С, вистелити харчовою пергаментом квадратну або кільцеву форму.



Цукор перетерти з маслом до однорідної пишної маси, вбити яйця і ще раз перемішати.



Влити розтоплений шоколад - і знову перемішати. Додати борошно, розпушувач, сіль і какао-порошок і розмішати до однорідності.

Класичний американський кекс Брауні



В останню чергу додати горіхи та шматочки шоколаду. Вилити у форму і поставити в духовку на півгодини.

Класичний американський кекс Брауні



Готовий кекс поставити в ємність з крижаною водою, щоб його нижня частина легко відійшла від пергаменту. Кекс дуже крихкий, особливо його верхня частина, тому розрізати кекс на шматки треба дуже акуратно, гострим ножем. Я б порекомендувала перевернути його для нарізки днищем вгору, тому що нижня частина більш податлива, а верхню кірочку прорізати короткими колючими руху.

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "кулінарія" без кавичок