Курячі ніжки в винному соусі

Вечеря, Другі страви, Страви з м'яса

Мабуть, серед усіх частин курки, крім улюбленої мною грудки, фаворитами у моїй родині є ніжки. Тому сьогоднішній рецепт їм і присвячений.



Курячі ніжки в винному соусі



Я задумалася про те, що вже давно не готувала ніяких страв з винним соусом. Мабуть, на ці думки мене наштовхнули недавні експерименти з іншим алкогольним напоєм (рис з курячою грудкою в пиві і пивні кекси з пекінською капустою).



Що стосується самого червоного вина, то можна використовувати сухе, напівсухе, столове, але з обов'язковою умовою - його смак повинен вам подобатися в первісному вигляді. Адже готову страву буде неодмінно містити нотки його аромату! Отже...



Інгредієнти:



10 курячих ніжок (860 р)



200 мл червоного вина



300 мл води



1 велика цибулина



1 болгарський червоний перець



4 столових ложки томатної пасти



суміш перців



сіль



Приготування:



Ніжки я промила, а шкірку знімати не стала. Дала обсохнути, посолила і перемолола перці: білий, чорний, зелений і рожевий.



Курячі ніжки в винному соусі



Втерла перець і сіль, залишила на 10 хвилин. Виклала ніжки у форму (її нічим не змащувала). Вони не повинні лежати впритул і закривати собою все дно.



Курячі ніжки в винному соусі



Болгарський перець помила, почистила, порізала смужками. Виклала більш або менш рівномірно і на самі ніжки, і навколо них.



Курячі ніжки в винному соусі



Велику цибулину подрібнила ножем і припорошила нею весь вміст форми.



Курячі ніжки в винному соусі



В окремій мисці з'єднала томатну пасту і фільтровану некип'ячену воду. Размешала, щоб не було грудочок.



Курячі ніжки в винному соусі



Сюди ж влила вино.



Курячі ніжки в винному соусі



Гарненько размешала соус до однорідності і залила їм зверху курку з овочами.



Курячі ніжки в винному соусі



Духовку заздалегідь розігріла до 200'. Відправила в неї форму на 1,5 години. Після годинного перебування там я лише стежила, щоб страва не підгоріло (при необхідності можна переставити на інший рівень духовки або накрити зверху фольгою/пергаментним папером).



Курячі ніжки в винному соусі



Кому скільки соусу покласти побільше або поменше, можна розібратися вже в самому процесі поїдання цього ароматного страви! ;)

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "шашлик" без кавичок