Суп-пюре з гарбуза

Перші страви

Кожен раз, коли я готую суп-пюре з гарбуза, лаю себе. За те, що так рідко роблю. Легкий Суп, що готується просто, а вже про користь гарбуза і говорити, думаю, не варто. Всі знають, що це джерело вітамінів, легкозасвоюваний і дієтичний продукт.



Суп-пюре з гарбуза

 

Чим ще хороша гарбуз? Тим, що з нею сміливо можна експериментувати. Вона підходить для випічки, для других страв і супів і десертів. Ось такий універсальний овоч.

 

Смак її я розсмакувала зовсім недавно. До цього мені здавалося, що ті, хто нахвалюють гарбуз, кривлять душею, так як любити її неможливо. Беру свої слова назад! Цієї осені я вже робила фаршировану гарбуз і запіканку з гарбуза і сиру. Настала черга супу-пюре.

 

Інгредієнти:

 


500-700 г гарбуза

 

2 середні картоплини

 

1 цибулина

 

50 г сиру (будь-якого, лише б легко плавився)

 

Четвертинка середнього кореня селери

 

Рослинна олія

 

Сухарі з пшеничного хліба

 

Складність: мінімальна

 

Час приготування: 30 хвилин

 

Хід роботи

 


Чистимо картоплю і розрізаємо його на досить великі шматки.



Суп-пюре з гарбуза 

Гарбуз теж очищаємо і ріжемо.



Суп-пюре з гарбуза 

Четвертинку селери можна також розрізати крупно, він вариться так само швидко, як картопля і гарбуз. До речі, можна обійтися і без нього, але я дуже люблю цей корінець і вважаю, що смак будь-якої страви від нього стає тільки краще.



Суп-пюре з гарбуза 

Складаємо все в каструлю і заливаємо водою. Щоб не виливати потім зайвий бульйон, води наливають стільки, щоб вона покрила овочі.



Суп-пюре з гарбуза 

Цибулю пасеруємо на рослинній олії і теж додаємо в каструлю.



Суп-пюре з гарбуза 

Поки овочі варяться, зробимо сухарики. Я порізала булку і підсмажила її в тостері. Можна зробити це і на сковороді, додавши туди часник.



Суп-пюре з гарбуза 

Мені здається, часнику для супу-пюре багато не треба, а от трохи аромату - саме те. Якщо ви зі мною згодні, підсушений хліб натираємо часточкою часнику і поріжемо його на шматочки.



Суп-пюре з гарбуза



Коли овочі стануть м'якими, зливаємо бульйон в окремий посуд, а гущу пюрируем блендером або товкачиком.



Суп-пюре з гарбуза 

Вливаємо бульйон, що залишився, роблячи потрібну густоту супу.



Суп-пюре з гарбуза 

Додаємо натертий сир і заважаємо, поки він не розійдеться.



Суп-пюре з гарбуза 

Подаємо суп з сухариками.



Суп-пюре з гарбуза 

Приємного апетиту!

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "смакота" без кавичок