Торт вишневий

Випічка

Торт вишневый

Ще влітку я заморозила вишню, зібрану на дачі, але потім абсолютно про неї забула. І ось нещодавно я згадала про ягоди і задумалася: що б з них приготувати? Мабуть, організм вимагає вітамінів:)

 

Так у мене народилася ідея вишневого торту. Поєднання вийшло дуже просте: готові бісквітні коржі з какао, вишневий крем і біла шоколадна глазур.

 

А на те, щоб прикрасити торт шматочками желе, мене підштовхнув торт бите скло, рецептом якого я також недавно з вами ділилася. Яскраве желе на білій глазурі виглядає дуже ефектно! Хоча цей вишневий торт можна прикрасити як завгодно, на скільки вистачити вашої фантазії.

 

Для приготування торта на 8-10 персон будуть потрібні наступні інгредієнти:

упаковка готових шоколадних бісквітних коржів

масло вершкове - 100 г

згущене молоко - 0,5 склянки

заморожена вишня - 250 г (це близько 2 склянок в замороженому вигляді)

білий шоколад - 100 г

вершки 20% - 100 г

упаковка червоного желе для прикраси - за бажанням

 

Складність: низька.

 

Час приготування: близько 1 години плюс ніч на просочення торта.

 

Вишню я розморозила і очистила від кісточок, давши стекти соку. Для крему він ні до чого, а от для просочення коржів його цілком можна використовувати, якщо хочеться торта з більшою кислинкою.

Торт вишневий 

До речі, вишню для цього рецепта ми термічно не обробляємо, тому вона зберігає максимум вітамінів!

Торт вишневий 

Вишню подрібнила в блендері до пюреобразного стану.

Торт вишневий 

Вишневе пюре змішала зі згущеним молоком.

Торт вишневий 

Додала масло (попередньо розм'якшене при кімнатній температурі) і знову перемішала. Зручніше це зробити за допомогою блендера.

Торт вишневий 

Коржі промазала кремом. Верхній корж і боки промащувати не потрібно!

Торт вишневий 

Для білої шоколадної глазурі вершки довела до кипіння і розтопила в них шоколад. Ще кілька хвилин потримала глазур на невеликому вогні, щоб вона злегка загусла. Глазур потрібно при цьому постійно помішувати!

Торт вишневий 

Коли глазур охолола, я покрила нею верх і боки торта.

 

Для прикраси я вибрала червоне вишневе желе. Зробила його заздалегідь, відповідно до інструкції на упаковці, але води додала в 2 рази менше - 100 мл замість зазначених 200 мл. Так воно виходить щільніше, і з нього легше буде зробити прикрасу.

Торт вишневий 

Коли желе застигло, я дістала його з холодильника і на хвилину поставила ємність з ним в миску з гарячою водою. Потім перевернула желе на тарілку і порізала його на невеликі шматочки. Ці шматочки виклала на торт в довільному порядку поверх глазурі.

Торт вишневий 

Торт залишився в холодильнику на ніч, щоб просочитися.

Торт вишневий 

Вийшло дуже смачно: солодкі коржі, крем з кислинкою і ніжна шоколадна глазур.

Торт вишневий 

Приємного апетиту!

Торт вишневий

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "кулінарія" без кавичок