Як приготувати ліниві голубці

Страви з м'яса

Зміст:



  • Ледачі голубці

  • Смажені ліниві голубці


как приготувати ледачі голубци



Ледачі голубці


Інгредієнти


  • капуста - 1 кг

  • м'ясо - 1 кг

  • цибуля ріпчаста - 2 шт

  • морква - 1 шт (велика)

  • рис - 1 стакан

  • перець чорний мовляв. -? ч ложки

  • масло рослинне

  • Для смажених ледачих голубців ще:


  • сухарі панірувальні - 1 стакан

  • яйце - 1 шт

  • Класичні голубці - це фарш загорнутий в капустяне листя. У ліниві голубці процес загортання в листя - спрощується. Особливо гарні ліниві голубці взимку, коли листя капусти вже жорсткі і щільні.


    Я пропоную вам 2 варіанти ледачих голубців: смажених і тушкованих в духовці. Інгредієнти одні й ті ж. За винятком панірувальних сухарів, необхідних для смаження.


    Капусту ріжемо на дрібні кубики.


    recipes51-04


    Занурюємо в окріп на 5 хвилин (бланшируємо капусту), щоб вона стала м'якою. Більше 5 хвилин тримати не варто, інакше вона повністю втратить смак.


    recipes51-05


    Сливаем воду і ставимо капусту остигати.


    recipes51-14


    Відварюємо рис до повної готовності.


    recipes51-06


    М'ясо пропускаємо через м'ясорубку (краще 2 рази) разом з цибулею та морквою. Для м'яса можна вибрати яловичину, а можна змішати яловичину зі свининою.


    recipes51-19


    Тепер змішуємо: м'ясний фарш і рис. Солимо фарш для голубців і посипаємо чорним меленим перцем.


    recipes51-23


    Деко змащуємо рослинним маслом і викладаємо його листям капусти. Оскільки взимку листя досить жорсткі, я взяла листя пекінської капусти. Вони ще й красиво виглядають в готовому вигляді.


    recipes51-26


    Викладаємо на листя шар капусти.


    recipes51-27


    Потім шар м'ясного фаршу.


    recipes51-29


    Потім знову шар капусти. Додаємо трохи води по всі поверхні з чашки - 1/3 склянки.


    recipes51-30


    І накриваємо цілими листям капусти (у мене пекінської).


    recipes51-31


    Ставимо в духовку на 1 годину при температурі 200 градусів.


    ленівие голубци


    Ледачі голубці виходять соковиті і смачні.


    как приготувати ледачі голубци




    Як приготувати ліниві голубці смажені?


    Це ще простіше.



    • отбланшіровалі капусту

    • зварили рис

    • приготували м'ясний фарш.


    Все з першого рецепта. А тепер всі ці складові змішуємо.


    recipes51-32


    Додаємо до фаршу для голубців яйце. Звичайно солимо і посипаємо чорним меленим перцем.


    recipes51-33


    З фаршу формуємо котлети, обвалюють їх у панірувальних сухарях і обсмажуємо на рослинному маслі з двох сторін.


    recipes51-35


    Цей варіант ледачих голубців ще простіше, але не менш смачний.


    Приємного вам апетиту.


    recipes51-40


    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "кухня" без кавичок