Торт Баунті

Випічка

Торт Баунті



Нарешті я знайшла час, щоб спробувати спекти черговий тортик для своїх рідних. Чоловік, з втомленим обличчям і бажанням полежати на дивані, бігав по кімнатах за дітьми, а я, озброївшись міксером, «чаклувала» на кухні.



Вийшов ніжний тортик, дуже нагадує смак шоколадного батончика Баунті. Процес приготування не зайняв багато часу, а результат перевершив очікування.



ІНГРЕДІЄНТИ:





Для тіста:

80 г борошна

3 яйця

120 г цукру

20 г какао

1/2 ч. л. розпушувача

250-300 мл вершків (10% жирності) для просочення

 

Для начинки:

150 г кокосової стружки

100 г вершкового масла

100 г цукру

230 мл молока

 

Для глазурі:

160 мл молока

3 ст. л. цукру

2 ст. л. какао

60 г вершкового масла

 

ПРИГОТУВАННЯ:





Спочатку готуємо бісквіт.



1. У чашу розбиваємо 3 яйця і додаємо цукор.



Торт Баунті



2. Ретельно збиваємо їх міксером, поки маса не посвітлішає, стане густішим і збільшиться в об'ємі. У мене на це пішло 10 хвилин.



Торт Баунті

 

3. В окремому посуді змішуємо і просіваємо, щоб не було грудочок, борошно, какао-порошок і розпушувач.



Торт Баунті 

4. До збитим яйцям невеликими порціями додаємо просіяне борошно з какао і розпушувачем. Перемішуємо лопаткою акуратно, знизу вгору, інакше бісквіт осяде.



Торт Баунті 

5.Форму для випікання змащуємо вершковим маслом (діаметр форми - 22 см). Виливаємо тісто, акуратно розрівнюємо його.Ставимо в попередньо розігріту до 180-190 градусів духовку.



Торт Баунті



Час запікання залежить від духовки.



У мене бісквіт був готовий через 20 хвилин. Готовність перевіряємо зубочисткою. Протикаємо нею бісквіт, витягуємо, і якщо на ній немає слідів сирого тіста, бісквіт готовий.



Торт Баунті



6. Даємо бісквіту охолонути і займаємося приготуванням кокосової начинки.

У невелику каструлю наливаємо молоко, додаємо вершкове масло, цукор. Ставимо на середній вогонь і помішуємо до розтоплення масла.



Торт Баунті 

7. Коли масло розтопилося, додаємо кокосову стружку, перемішуємо.



Торт Баунті



Через пару хвилин маса закипить, помішуємо її і тримаємо на вогні до її загусання. Це займе кілька хвилин. Готову начинку потрібно остудити.



Торт Баунті 

8. Остиглий бісквіт розрізаємо навпіл.



Торт Баунті





9. Нижню частину бісквіта щедро просочуємо вершками.



Торт Баунті 

Якщо ви слабо пропитаете коржі, вони вийдуть сухі



Торт Баунті 

10. Зверху викладаємо кокосову масу, розрівнюємо її.



Торт Баунті 

11. Верхній корж також просочуємо вершками і просоченої стороною кладемо його на кокосову начинку, злегка придавлюємо його.



Торт Баунті





12. Тепер готуємо глазур.

У каструлю наливаємо молоко, додаємо какао, цукор і вершкове масло.



Торт Баунті



13. Помішуючи, протягом 2-3 хвилин, доводимо масу до загустіння і знімаємо з плити. Теплу глазур виливаємо на торт і розрівнюємо її лопаткою.



Торт Баунті 

Прибираємо наш тортик в холодильник на 4-5 годин, можна залишити на ніч.

Замість глазурі ви можете використовувати темний шоколад. Розтопіть його на водяній бані, додавши шматочок вершкового масла, перемішайте і покрийте торт.



Торт Баунті



Виходить смачний тортик, дуже нагадує батончик Баунті.



Торт Баунті



Мої близькі оцінили його, а я почула багато компліментів на свою адресу.

Побалуйте себе і своїх рідних «райською насолодою»!

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "смаколики" без кавичок