Шоколадно-малиновий торт на згущеному молоці

Випічка

Я дуже люблю експериментувати з випічкою і різними тортиками. Причому використовую не тільки перевірені рецепти, але і придумую щось сама, з'єднуючи звичні продукти і домагаючись незвичайних поєднань і смаків. Так вийшов і цей апетитний, але в той же час легкий шоколадно-малиновий бісквітний торт.

Шоколадно-малиновий торт на згущеному молоці

 

Інгредієнти для коржа:

 

2 яйця

1 банка згущеного молока

1/2 чайної ложки гашеної соди

130 г борошна

30 г какао порошку

 

Інгредієнти для крему:

 

1 яйце

200 мл молока

60 г борошна

30 г какао

 

Інгредієнти для глазурі:

 

200 г молочного шоколаду

100 мл вершків 15% жирності

 

Малинове варення для просочення.

 

Хід роботи

 

Спочатку робимо корж.

 

Збиваємо міксером яйця до утворення піни.

 Шоколадно-малиновий торт на згущеному молоці

Потім додаємо згущене молоко і продовжуємо перемішувати.

 Шоколадно-малиновий торт на згущеному молоці

Після того як згущене молоко розчиниться в суміші, починаємо поступово всипати борошно і гашену оцтом соду. Заважаємо тісто вже не міксером, а віночком.

 Шоколадно-малиновий торт на згущеному молоці

Коли борошно «піде» в тісто, додаємо какао-порошок. Все добре перемішуємо вінчиком.

 Шоколадно-малиновий торт на згущеному молоці

Роз'ємну форму для випічки (у мене вона 28 см в діаметрі) змащуємо вершковим маслом або маргарином. Виливаємо в неї шоколадне тісто. Розрівнюємо і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо приблизно 15 хвилин.

 Шоколадно-малиновий торт на згущеному молоці

Поки корж випікається, займемося кремом для торта.

 

Збиваємо міксером яйце.

 Шоколадно-малиновий торт на згущеному молоці

Додаємо молоко.

 Шоколадно-малиновий торт на згущеному молоці

Всипаємо борошно.

 Шоколадно-малиновий торт на згущеному молоці

І додаємо какао-порошок.

 Шоколадно-малиновий торт на згущеному молоці

Переливаємо крем в каструльку і ставимо на невеликий вогонь.

 

Крем необхідно весь час помішувати ложкою, щоб не утворювалися грудочки. Не варто доводити його до кипіння. Тримаємо крем на плиті до загустіння (приблизно 6-7 хвилин).

 Шоколадно-малиновий торт на згущеному молоці

Готуємо шоколадну глазур.

 

Для цього в каструльку виливаємо вершки і кладемо розламаний на шматочки шоколад.

 Шоколадно-малиновий торт на згущеному молоці

Постійно помішуючи і не доводячи до кипіння, чекаємо, коли маса стане однорідною. Знімаємо з вогню.

 Шоколадно-малиновий торт на згущеному молоці

В цей час як раз готовий наш корж.

 Шоколадно-малиновий торт на згущеному молоці

Виймаємо його з форми. Остуджуємо, так його простіше різати. Розрізаємо вздовж на три частини. Якщо раптом у коржах будуть дірочки, нічого страшного, вони заллються кремом і не будуть помітні.

 Шоколадно-малиновий торт на згущеному молоці

Нижній корж змащуємо невеликою шаром малинового варення.

 Шоколадно-малиновий торт на згущеному молоці

Потім зверху викладаємо шоколадний крем.

 Шоколадно-малиновий торт на згущеному молоці

Накриваємо другим коржем і також промазуємо його варенням і кремом.

 Шоколадно-малиновий торт на згущеному молоці

Накриваємо третім коржем.

 

Зверху обмазуємо торт шоколадною глазур'ю і залишаємо на кілька годин, щоб торт добре просочився.

Шоколадно-малиновий торт на згущеному молоці

 

Приємного апетиту!

Шоколадно-малиновий торт на згущеному молоці

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "кухня" без кавичок