Салат з квашеної капусти з вишнею та чорною смородиною

Салати

Я люблю готувати. Можна сказати, з дитинства. Але на втілення будь-яких кулінарних рецептів я не замахувалася, зізнаюся вам чесно: найулюбленішим моїм стравою залишається квашена капуста. Найкраще з картоплею - відвареної в мундирі або печеної.



Салат з квашеної капусти з вишнею та чорною смородиною

 

То чи звичка, чи то бажання є продукти без зайвої хімії, але капусту я квашу кожен рік на всю зиму, хоч зараз і не проблема купити її в магазині. А коли набридає проста капуста, я роблю з неї салати. Іноді досить порізати в кислу капусту ріпчастої цибулі - і ось вже готовий салат.

 

Знайома якось пригощала мене салатом з відомим назвою «Провансаль». Деякий час я його готувала, а потім забула. Може, просто вишні у нас не було вже кілька років. В цьому році вишнею у мене забито полморозилки, ось салат і згадався.



Пошукала в неті, щоб уточнити рецепт, але, дивна річ, нічого не знайшла. Під таким же названьем ховаються зовсім інші рецепти, а схожого складу в салаті не зустрілося. Так і довелося дзвонити моєї знайомої. Втім, складного в ньому нічого немає.

 

Інгредієнти

 

Всі складові салату беруться в довільних пропорціях, за смаком. Потрібно тільки враховувати, що основний інгредієнт тут - саме квашена капуста. Решта лише доповнюють і надають особливий смак.

 


Квашена капуста

 

Ріпчаста цибуля

 

Заморожені ягоди:

 


- вишня

 

- чорна смородина

 

- журавлина (можна і без неї)

 

Кмин

 

Сіль

 

Цукор

 

Рослинна олія

 

Складність: простіше простого

 

Час приготування: 20 хвилин плюс 12-24 години для того, щоб салат настоявся.

 

Хід роботи

 

Беремо квашену капусту.



Салат з квашеної капусти з вишнею та чорною смородиною 

Розморожуємо вишню.



Салат з квашеної капусти з вишнею та чорною смородиною 

А також смородину і журавлину. Журавлини беремо трошки, тільки заради вітамінів. Кислоти тут буде достатньо.



Салат з квашеної капусти з вишнею та чорною смородиною 

Ріжемо цибулину тонкими пір'ям.



Салат з квашеної капусти з вишнею та чорною смородиною

 

Цибулину, смородину і журавлину додаємо в миску з капустою. Вишню звільняємо від кісточок.



Салат з квашеної капусти з вишнею та чорною смородиною 

Тепер її можна покласти миску, де готуємо салат.

Туди ж додамо цукор.



 Салат з квашеної капусти з вишнею та чорною смородиною



Присыплем кмином, якщо з не заперечують.



Салат з квашеної капусти з вишнею та чорною смородиною 

Поллємо оливковою олією.



Салат з квашеної капусти з вишнею та чорною смородиною 

Додамо і соняшникової.



Салат з квашеної капусти з вишнею та чорною смородиною 

Перемішуємо салат, перекладаємо в банку і прибираємо в холодильник.



Салат з квашеної капусти з вишнею та чорною смородиною 

Салат приємного смаку і кольору готовий.



Салат з квашеної капусти з вишнею та чорною смородиною 

Їмо з картоплею, м'ясом або просто «без нічого» - як дієтичне блюдо. Я зберігаю цей салат 2-3 дні. Потім краще зробити свіжий.

 

Приємного апетиту!

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "смакота" без кавичок