Празький торт

Випічка

Празький тортЦей тортик - улюблений десерт мого чоловіка, хоча не пам'ятаю жодного рецепту, який би йому не сподобався))) Торт дуже ситний, для справжніх ласунів. Так що якщо ви належите до таких, милості прошу приєднатися до приготування.

 

Рівень складності: середній

Час приготування: 1 годину 45 хвилин

 

Інгредієнти:





Для тіста:

3 яйця

200 г цукру

300 г сметани

125 мл згущеного молока

2,5 ст. борошна

3 ст. л. какао

розпушувач

сіль

 

Для просочення:

125 мл води

60 гсахара

60 мл коньяку або рому

 

Для крему:

250 г вершкового масла

125 мл згущеного молока

2 ст. л. какао

2 ст. л. коньяку

 

Для глазурі:

4-5 ст. л. цукру

3 ст. л. какао

3 ст. л. сметани

1 ст. л. вершкового масла

 

Для тіста цукор і яйця розтерти до білого кольору. Додати сметану, згущене молоко, розпушувач, (або гашену оцтом соду), сіль і перемішати віночком. Просіяти какао через сито і добре перемішати.



Празький торт



Слідом у миску просіяти борошно і знову перемішати.



Празький торт



Форми для випічки торта дуже рясно змастити маслом або маргарином. Тепер, потрібно тісто розділити навпіл, викласти у форму і випекти їх по черзі або у дві однакові форми за раз.



Празький торт



Обидва коржі охолодити у формі і розрізати навпіл.



Празький торт



Для просочення потрібно закип'ятити воду і цукор в каструльці. Дати покипіти 5 хв. на маленькому вогні, помішуючи, щоб цукор не прихватился до дна. Зняти з вогню, остудити, влити коньяк або ром і перемішати.





Для крему взяти розм'якшене вершкове масло збити зі згущеним молоком до однорідного стану.



Празький торт



Додати коньяк і добре перемішати. Розділити крем на дві рівні частини і в одну з них всипати какао.



Празький торт



Розкласти коржі, вони виходять щільними, тому краще всього зробити кілька глибоких проколів зубочисткою, по всьому периметру, щоб дати можливість добре просочитися.

Празький торт



Рясно нанести просочення кондитерської пензликом, дати постояти 10 хвилин і по черзі перемазати коржі світлим і темним кремом.



Празький торт



 

Празький торт



Для глазурі змішати в каструльці сметану, какао і цукор.



Празький торт



Поставити на слабкий вогонь, довести до кипіння, постійно помішуючи. Зняти з вогню, додати масло і добре перемішати віночком. Злегка остудити і полити торт глазур'ю.



Празький торт



Краще всього якщо торту дати настоятися в холодильнику 8-10 годин, але в нашій родині перший шматок уметается за першу годину).





Можна прикрасити на ваш вибір світлим кремом, стружкою шоколаду або сиропом.





Від себе додам, є один нюанс, який може допомогти вам уникнути помилки, яку коли-то допускала я. Справа в тому, що останній верхній корж буде покритий кремом, а зверху нам потрібно полити глазур'ю (хоча, можна і без неї, просто прикрасити торт шоколадною стружкою, наприклад).





Коли коржі испекутся, я, «сухі» краю або «опуклу» верхівку відрізаю, якщо така є...ці всі залишки дрібно дробіть і посипте ними поверх крему. Коли польете глазур'ю вона схопитися на крихти, а не розплавить крем.

Празький торт



Приємного апетиту!

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "кухня" без кавичок