Торт "Натхнення"

Випічка

Торт



Черговий День народження в нашій родині, і чергова прохання - спекти улюблений тортик з кремом з манної каші. Нічого не можу з рідними вдіяти, багато чого пекла, але незмінна пристрасть до улюбленої страви залишається.

 

А мені кожен раз робити одне і те ж нудно і не цікаво, і я постійно роблю якісь нововведення. З «Ювілейним тортом я вже знайомила Алимеро, новому торту діти дали назву «Натхнення».

 

Інгредієнти для коржів: 300 г вершкового масла, 1,5 ст. борошна, 1 ст. піску, 3 яйця, 3 ст. ложки какао, 1 ч. л. соди, погашеної лимонним соком; 1 уп. шоколадній глазурі, цукрові олівці.

 

Для крему №1: 2 ст. молока, 1 ст. цукру, 4 ст. л. манної крупи, 300 г вершкового масла, 1,5 ч. л. лимонної цедри, 1 ч. л. лимонного соку, 3 ст. л. рубаного арахісу, 2 ст. л. шоколадних крапель.

 

Для крему №2: 200 г вершкового масла, 0,5 банки згущеного молока, сік буряка і шпинату або харчові барвники.

 

Торт 



У приготуванні тіста нічого складного немає, спочатку розпускаємо вершкове масло в мікрохвильовій печі або на водяній бані, змішати з цукром.



Торт 



Додаємо яйця, продовжуючи змішувати, щоб маса стала однорідною.



Торт 



Соду гасимо лимонним соком, додаємо в масу, перемішуємо, потім додаємо какао.



Торт 



Останній інгредієнт - борошно, тісто має бути рідким.



Торт 



Ділимо тісто на 2 частини і випікаємо по черзі два коржа в рознімної або силіконовій формі.



Торт 



Поки коржі випікаються, приготуємо крем. Для цього зваримо густу манну кашу з манки і молока, без солі і цукру.



Торт 



Кашу поставимо остуджувати. Якщо це потрібно зробити швидко, можна поставити каструльку в іншу, наповнену холодною водою.



Масло взобьем з цукром.



Торт 



В охолоджену манну кашу додамо натерту лимонну цедру і лимонний сік, ретельно перемішати.



Торт 



Починаємо додавати до каші потроху масло з цукром і збивати. Робимо це, поки не змішаємо всю кашу з маслом і цукром. Виходить пухнастий крем. У нього додамо підсмажений і нарубаний середніми шматочками арахіс і готові шоколадні краплі. Ставимо крем хвилин на 20 в холодильник.



Торт 



Хочу поділитися радістю: у нас нарешті з'явився магазин, де можна купити всякі інгредієнти, про які я раніше тільки читала в рецептах зарубіжних кулінарів. Я відразу накупила для тортів і десертів всякої всячини: глазур, крапельки, цукрові олівчики, жирні вершки, листовий желатин та ін.

 

Коржі у нас выпеклись, охололи. Виходять вони м'якими і пористими, щодня потрібно розрізати по горизонталі на 2 частини. Це просто зробити за допомогою міцної нитки. Спочатку робимо неглибокі надрізи по периметру коржа, вставляємо нитка, перехрещуємо її - і вуаля!



Торт 



Корж рівненько розрізається на 2 частини, а всього у нас виходить 4 коржі.

По черзі прослаиваем три коржі кремом, накриваємо четвертим.

 Торт



Готову глазур в пакеті кладемо в каструльку з гарячою водою. Температура води не більше 75 градусів, до кипіння доводити не треба. Коли глазур розтане, зрізаємо кінчик і виливаємо рідкий шоколад на торт, розрівнюємо лопаткою або широким ножем.



Торт 



Якщо можливості купити готову глазур немає, її можна зробити самостійно з шоколаду, молока і шматочки масла або замість шоколаду взяти какао.

 

Що мені сподобалося у використанні готової глазурі - вона рівно лягає і швидко застигає. Ставимо тортик на час в холодильник і починаємо займатися кремом для прикраси торта.

 

Збиваємо розм'якшене вершкове масло зі згущеним молоком. Молоко потрібно додавати поступово, щоб крем не розшарувалося. Масло при покупці дуже ретельно перевірити за складом. Воно має бути справжнім і неодмінно з жирністю не менше 82,5%, інакше крем вийде занадто м'який, прикрашати їм буде не можна - не тримає форму.



Торт 



Ділимо збитий крем на 2 частини, в одну додаємо кілька крапель бурякового соку (натираю на тертці і видавлюю через марлю), у другій - сік шпинату. Також можна отримати помаранчевий крем з допомогою морквини. Якщо користуватися харчовими барвниками, кладіть не більше 2 крапель, нехай колір буде не занадто яскравим.

Торт 



Я прикрасила торт кремовими гвоздичками, по боці пустила оборочку з крему, а напис «З днем народження» написала за допомогою цукрового олівця.



Торт 



Чим цей торт гарний - він не дуже солодкий, не нудотний і, незважаючи на достатню частку масла, не відчувається як важкий. Відлітає зі столу в одну мить.

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "смакота" без кавичок