Салат "Кавун"

Салати

Салат Арбуз

Накриваючи зимовий новорічний стіл, я вирішила зіграти на контрасті та подати салат у вигляді кавунової часточки. Такий незвичайний салат привертає увагу всіх гостей, збуджує апетит і радує око своїми яскравими фарбами.

 

Для приготування салату знадобляться наступні інгредієнти*:

відварене куряче філе - 100 г

твердий сир - 100 г

маслини без кісточки - ? банки

майонез - за смаком

огірок - 1 шт.

помідори - 2 шт.

 

*Для самої салатною начинки можна використовувати будь-які інгредієнти, які вам до смаку. Можна замінити курку м'ясом, додати овочі або зовсім зробити цей салат вегетаріанським. Тобто заховати під «кавунової» внешостью все, що завгодно:)

Салат "Кавун" 

 

Час приготування: близько 1 години.

 

Складність: середня (салат готується дуже легко, але от щоб красиво його оформити, потрібно трохи зусиль і акуратність)

 

Відварене куряче філе нарізаємо дрібно. Маслини нарізаємо кружечками. Сир натираємо на дрібній тертці. Заправляємо майонезом і перемішуємо.

Салат "Кавун"

Обов'язково відкладаємо трохи сиру і кілька маслин для прикраси!

 

Викладаємо салат у формі арбузой часточки на велике плоске блюдо.

Салат "Кавун" 

Поки салат просочується, займемося його прикрасою. У огірка позбавляємося від м'якої серцевинки з кісточками (її можна просто з'їсти) і залишаємо для оформлення більш жорстку частину під самою шкіркою. Точно так само чинимо з помідорами: серцевинки нам не потрібні, вони дадуть абсолютно не потрібний сік.

 

Решту тверду частину огірка натираємо на крупній тертці. Помідор нарізаємо маленькими шматочками. Кожну маслину розрізаємо вздовж на 4 частини.

Салат "Кавун" 

Викладаємо на кавунову часточку шматочки помідора м'якоттю вгору, намагаючись покрити поверхню, щоб не залишалося білих дірочок.

Салат "Кавун" 

Далі - світла смужка з натертого сиру, і на закінчення - зелена огіркова смужка, схожа на арбузую кірку.

Салат "Кавун" 

Викладаємо кавунові кісточки, зроблені з маслин.

Салат "Кавун" 

Кавунчик готовий!

Салат "Кавун" 

У мене кавунова часточка вийшла невелика - на 3-4 порції. А якщо вам потрібно нагодувати компанію побільше, то можна зробити кілька часточок або одну гігантську, при наявності страви великого розміру.

 

Приємного апетиту!

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "кухня" без кавичок