
Сьогодні я порадувала своє сімейство дуже смачним і простим десертом - яблучним пирогом. Але для його приготування я використовувала рецепт не звичайної шарлотки, а яблучного пирога по-американськи. Пиріг вийшов дуже смачний.
Для приготування американського яблучного пирога
нам знадобляться такі продукти і спеції. Для тіста:
вершкове масло або вершковий маргарин - 200 грам
борошно - 2 склянки
сіль - половина чайної ложки
вода - 1/4 склянки
сік лимона - 2 чайні ложки
яйце для змащування
Для начинки:
яблука - 6 великих яблук, можна і більше
сік лимона - 2 чайні ложки
цедра лимона - 1 чайна ложка
цукор - 2/3 склянки
крохмаль - 3 столові ложки
кориця - 1 чайна ложка
мускатний горіх - третина чайної ложки
ванілін - 1 пакетик
вершкове масло - 50 грам
Час приготування- 2,5 години.
Складність - легко.
Процес приготування пирога Для початку приготуємо тісто для нашого пирога. Для цього висипаємо на стіл борошно, маргарин ріжемо на шматки і додаємо до борошна. Все це рубаємо ножем до стану крихти.

Беремо склянку, наливаємо в нього холодну воду. У воду додаємо половину чайної ложки солі і 2 чайні ложки соку лимона. Перемішуємо і вводимо в нашу маргариново-борошняну крихту.

Замішуємо тісто.

Готове тісто загортаємо в харчову плівку і кладемо на одну годину в холодильник.
Для начинки нам необхідно очистити яблука від шкірки.

Очищені яблука нарізаємо квадратиками або пластинками, кому як більше подобається. Скроплюємо соком лимона.

Тепер займемося сухою сумішшю, якій ми будемо посипати нарізані яблука. Для її приготування нам необхідно змішати цукор, крохмаль, корицю, мускатний горіх, ванілін.

Так само нам знадобиться трохи цедри лимона.
Дістаємо тісто з холодильника, ділимо його на дві частини - одну частину робимо трохи більше другий.

Беремо більшу частину, розкочуємо тонко, використовуємо трохи борошна для підсипання.

Готовий пласт тіста переносимо на нашу форму. Форму попередньо посипаємо борошном.

Тепер беремо половину наших нарізаних яблук і викладаємо на тісто.

Зверху яблука посипаємо половиною нашої сухої суміші з цукру і приправ, присипаємо цедрою лимона.

Таким чином, робимо ще один шар (яблука, приправи). Зверху на тертці трьом 50 грам вершкового масла.
Беремо другу частину нашого тіста, розкачуємо тонкий пласт. Накриваємо нашу начинку, защипуємо краю. Прикрашаємо залишками тіста на свій розсуд. Зверху змащуємо збитим яйцем.

Обов'язково робимо отвори для виходу пари. Я формочкою вирізала кола, але можна зробити кілька нарубав виделкою.
Тепер відправляємо наш пиріг запікати в попередньо нагріту духовку на одну годину. Температура духовки 180-200 градусів.
Пиріг виходить надзвичайно смачною.

Приємного апетиту!