Американський яблучний пиріг

Випічка

Американський яблучний пиріг

Сьогодні я порадувала своє сімейство дуже смачним і простим десертом - яблучним пирогом. Але для його приготування я використовувала рецепт не звичайної шарлотки, а яблучного пирога по-американськи. Пиріг вийшов дуже смачний.



Для приготування американського яблучного пирога нам знадобляться такі продукти і спеції.

 

Для тіста:

вершкове масло або вершковий маргарин - 200 грам

борошно - 2 склянки

сіль - половина чайної ложки

вода - 1/4 склянки

сік лимона - 2 чайні ложки

яйце для змащування

 

Для начинки:

яблука - 6 великих яблук, можна і більше

сік лимона - 2 чайні ложки

цедра лимона - 1 чайна ложка

цукор - 2/3 склянки

крохмаль - 3 столові ложки

кориця - 1 чайна ложка

мускатний горіх - третина чайної ложки

ванілін - 1 пакетик

вершкове масло - 50 грамАмериканський яблучний пиріг

Час приготування- 2,5 години.

 

Складність - легко.

 

Процес приготування пирога

 

Для початку приготуємо тісто для нашого пирога. Для цього висипаємо на стіл борошно, маргарин ріжемо на шматки і додаємо до борошна. Все це рубаємо ножем до стану крихти.Американський яблучний пиріг

Беремо склянку, наливаємо в нього холодну воду. У воду додаємо половину чайної ложки солі і 2 чайні ложки соку лимона. Перемішуємо і вводимо в нашу маргариново-борошняну крихту.Американський яблучний пиріг

Замішуємо тісто.Американський яблучний пиріг

Готове тісто загортаємо в харчову плівку і кладемо на одну годину в холодильник.

 

Для начинки нам необхідно очистити яблука від шкірки.Американський яблучний пиріг

Очищені яблука нарізаємо квадратиками або пластинками, кому як більше подобається. Скроплюємо соком лимона.Американський яблучний пиріг

Тепер займемося сухою сумішшю, якій ми будемо посипати нарізані яблука. Для її приготування нам необхідно змішати цукор, крохмаль, корицю, мускатний горіх, ванілін.Американський яблучний пиріг

Так само нам знадобиться трохи цедри лимона.

 

Дістаємо тісто з холодильника, ділимо його на дві частини - одну частину робимо трохи більше другий.Американський яблучний пиріг

Беремо більшу частину, розкочуємо тонко, використовуємо трохи борошна для підсипання.Американський яблучний пиріг

Готовий пласт тіста переносимо на нашу форму. Форму попередньо посипаємо борошном.Американський яблучний пиріг

Тепер беремо половину наших нарізаних яблук і викладаємо на тісто.Американський яблучний пиріг

Зверху яблука посипаємо половиною нашої сухої суміші з цукру і приправ, присипаємо цедрою лимона.Американський яблучний пиріг

Таким чином, робимо ще один шар (яблука, приправи). Зверху на тертці трьом 50 грам вершкового масла.

 

Беремо другу частину нашого тіста, розкачуємо тонкий пласт. Накриваємо нашу начинку, защипуємо краю. Прикрашаємо залишками тіста на свій розсуд. Зверху змащуємо збитим яйцем.Американський яблучний пиріг

Обов'язково робимо отвори для виходу пари. Я формочкою вирізала кола, але можна зробити кілька нарубав виделкою.

 

Тепер відправляємо наш пиріг запікати в попередньо нагріту духовку на одну годину. Температура духовки 180-200 градусів.

 

Пиріг виходить надзвичайно смачною.Американський яблучний пиріг

Приємного апетиту!

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
фото
Оксана 09-11-2017 11:46
Знайшла Ваш рецепт яблучного пирога по американськи. Тісто підготувала, тепер займаюся начинкою. Пізніше дам коментар, який він в мене вийшов.
фото
Оксана 10-11-2017 11:38
Вчора спекла пиріг за Вашим рецептом. Пригостила друзів- всім сподобався. Вийшов смачний. Сьогодні буду пекти на замовлення. Дякую...
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "кухня" без кавичок