Торт "Кучерявий пінчер"

Випічка

Цей торт присвячується всім любителям його побратима - Панчо Філі Бейкера :) А також усім, хто поки що не пробував ні того, ні іншого!



Торт "Кучерявий пінчер"



Принцип збірки «Пінчера» в точності такий, як у Панчо. Рецепт бісквітного тіста мені виявився знайомим раніше - з нього я печу один зі своїх улюблених тортів! А ось крем став відкриттям!



Коли я вперше побачила назву «Кучерявий пінчер», я відразу подумала про собаку. Але в їх породах я не розбираюся, хоча деякі з них на слуху. Вирішила шукати в Інтернеті. Все-таки хочеться докопатися до суті речей!



Знайшла. Ось він. Милий рудий пінчер... Але яке відношення він має до цього торту?



Торт "Кучерявий пінчер"



Стала дивитися далі. Думаю - напевно, це гладкий пінчер. А є ще кучерявий. Око зачепило наступне фото:



Торт "Кучерявий пінчер"



Начебто до назви торта підходить більше. Але проти моїх очікувань цей пінчер виявився не кучерявим, а мавпячим...



Подумавши, що собачниці путной з мене не вийде, я вирішила зайнятися вивченням безпосередньо самого торта. Тут-то і з'ясувалося, що собаки тут зовсім не причому. Пінчер - це прізвище англійця, який займався кулінарним бізнесом, і придумав зокрема такий ось цікавий торт.



Отже, інгредієнти для бісквіта:



250 мл сметани 20%



0,5 банки згущеного молока



50 г цукру*



3 яйця



3 ст. л. какао-порошку



2 ч. л. соди



2 ст. л. оцту 9%



2 склянки пшеничного борошна



Продукти для крему:



5 ст. сметани 20% (1 літр)



1 банку вареного згущеного молока



Для глазурі:



1,5 ст. л. цукру



3 ст. л. сметани



50 г вершкового масла



2 ст. л. какао-порошку



Додатково:



120 г очищених волоських горіхів



1/2 ст. родзинок



50 г вершкового масла



* Цукру в бісквіт я поклала трохи - 50 р. Ви можете додати аж до 1 склянки. А я, як уявила, що в торті вийде 1,5 банки згущеного молока і родзинки, більше, ніж на 50 м не погодилася))



Приготування:



Підготовку потрібно починати заздалегідь, мінімум за 8 годин до основного процесу. А справа все в кремі. Для нього потрібно відтягнути сметану. Отже...



Великий друшляк я розмістила на підносі з бортиками. Застелила його марлею (перевірте, щоб вона не мала сторонніх запахів), виклала 5 склянок сметани.



Торт "Кучерявий пінчер"



Загорнула краю марлі і встановила вантаж - у мене це кілька тарілок з нержавійки.



Торт "Кучерявий пінчер"



Прибрала в холодильник. Там сметана в такому положенні повинна провести як мінімум 8 годин. У мене, я порахувала, вийшло 13.



Яйця збила з цукром в піну. Виклала сметану (не відтягнуту).



Торт "Кучерявий пінчер"



В окремому посуді погасила соду оцтом.



Торт "Кучерявий пінчер"



Влила цю рідину і згущене молоко до тіста. Збила.



Торт "Кучерявий пінчер"



Просіяла сюди ж борошно.



Торт "Кучерявий пінчер"



Ще раз збила.



Торт "Кучерявий пінчер"



Вершковим маслом промазала форму. Вилила в неї приблизно половину тіста. Випікала 25-30 хвилин при 180'. Виклала бісквіт, залишила остигати.



Торт "Кучерявий пінчер"



Тісто розділила на 2 частини. До однієї додала 3 ст. л. борошна, до іншої - 3 ст. л. какао.



Торт "Кучерявий пінчер"



Виклала у форму, чергуючи світле і шоколадне тісто, як для зебри.



Торт "Кучерявий пінчер"



Випікала також, як і перший корж.



Торт "Кучерявий пінчер"



Виклала готовий з форми, дала охолонути і тільки після цього порвала на невеликі шматочки.



Торт "Кучерявий пінчер"



Звільнила сметану з марлі, виклала до неї варену згущенку.



Торт "Кучерявий пінчер"



Всі збила. Вийшов крем цікавого смаку та кольору! Пробую такий перший раз, мені дуже-дуже сподобався!



Торт "Кучерявий пінчер"



Промила і обсушити родзинки. Залишила 6 цілісних половинок горіхів, інші порубила не дуже дрібно.



Світлий корж покрила щедро кремом, зверху посипала частиною родзинок і горіхів.



Торт "Кучерявий пінчер"



Кожен шматочок другого коржа гарненько умочувала в крем і викладала зверху на бісквіт...



Торт "Кучерявий пінчер"



поки не вийшов цілий шар.



Торт "Кучерявий пінчер"



Посипала його родзинками і горіхами.



Торт "Кучерявий пінчер"



Те ж саме зробила ще два рази, зменшуючи діаметр шарів. Залишки крему виклала зверху торта.



Торт "Кучерявий пінчер"



Для глазурі виклала в маленький кухлик цукор, сметану і какао.



Торт "Кучерявий пінчер"



Поставила на вогонь, постійно помішуючи ложкою. Довела до кипіння. Пустила масло, порізане маленькими шматочками.



Торт "Кучерявий пінчер"



Коли воно розплавилося, перемішала і зняла з вогню. Дала охолонути до кімнатної температури, покрила зверху торт. Якщо у вас є кондитерський мішок, то можна розподілити глазур з його допомогою. «Пінчер» вийде ще більш кучерявим :) Я ж використовувала просто ложку.



Торт "Кучерявий пінчер"



Верхівку торта прикрасила половинками волоських горіхів.



Торт "Кучерявий пінчер"



Залишила торт на ніч, щоб добре просочився.



Торт "Кучерявий пінчер"



Ось таке чаювання у нас вийшло 12 липня, на один з моїх улюблених свят - дня пам'яті апостолів Петра і Павла!



Торт "Кучерявий пінчер"



Тепер «Кучерявий пінчер» - один з моїх фаворитів! Ось вже сиджу і прикидаю в голові, на якій би свято ще раз влаштувати це кулінарне свято! ;)

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "смакота" без кавичок