Торт "Пташине молоко"

Випічка

Торт "Пташине молоко"

Торт «Пташине молоко» я давно хотіла навчитися робити, але одного разу спробувавши приготувати пташине молоко на манці, я була вкрай незадоволена результатом. Зараз я вже знайшла той рецепт, який виходить з першого разу і, безумовно, нагадує за смаком покупне «Пташине молоко».



Для того щоб у прошарку «Пташине молоко» була основа, потрібно купити або спекти бісквітний корж. У мене залишився з попереднього торта бісквітний корж, так що я буду використовувати його.



Для тих, хто захоче спекти бісквітний корж-основу, пропоную переглянути один з варіантів його приготування:

1. Класичний бісквіт.

2. Французький бісквіт.

3. Бісквіт із згущеного молока.



Для цього торта досить спекти половину порції бісквіта, щоб отримати тонкий корж-основу.



Щоб приготувати прошарок «Пташине молоко», необхідно запастися такими продуктами:

 

яйця (5шт)

вершкове масло (150г)

цукор (1 склянка)

молоко (1/2 склянки)

борошно (1/2 ст. л.)

желатин (1 пачка на 30г)

ванільний цукор (1 ч. л.)

Торт "Пташине молоко"

Желатин заливаємо невеликою кількістю теплої кип'яченої води.

Торт "Пташине молоко"

Білки збиваємо з половиною порції цукру до утворення пишних гребенів.

Торт "Пташине молоко"

Жовтки збиваємо з іншою половиною цукру до білого кольору.

Торт "Пташине молоко"

У збиті жовтки з цукром додаємо молоко і перемішуємо міксером.

Торт "Пташине молоко"

Тепер додаємо борошно і ванільний цукор, і знову все перемішуємо, після чого відправляємо на водяну баню до моменту закипання.

Торт "Пташине молоко"

Трохи остудимо масу і додамо вершкове масло. Збиваємо міксером до однорідної маси.



Білкову масу змішати з жовтковою масою і распустившимся желатином. Для змішування використовуємо міксер, щоб маса була однорідною.

Торт "Пташине молоко"

Форму для випічки застеляємо поліетиленом і відправляємо туди бісквітний корж.



Зверху коржа виливаємо масу «Пташине молоко». Відправляємо форму в холодильник на 3-4 години.

Торт "Пташине молоко"

Готовий торт поливаємо розтопленим шоколадом і пригощаємо рідних.

Торт "Пташине молоко"

Приємного апетиту, дівчата!

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "кухня" без кавичок